Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondokat okozott az év végi SMS áradat

Kütyük

Gondokat okozott az év végi SMS áradat

Egy friss jelentésből kiderül, hogy az Egyesült Királyság négy nagy mobiltelefonos szolgáltatója az újesztendő beköszöntekor nem bírta állni az előfizetők rohamát, ami konkrétan abban nyilvánult meg, hogy az általuk küldött rövid szöveges üzenetek csak jelentős késéssel, illetve adott esetben egyáltalán nem érkeztek meg.

Az SMS infrastruktúra megoldások szállításával foglalkozó Sicap jelentése szerint szilveszter napján, illetve január 1-én nem volt ritka, hogy egy-egy SMS 4-5 órás késéssel érkezett meg a címzetthez, és sok üzenet sajnos azóta sem ért célba.

Az év végi ünnepek alatt, karácsonykor és szilveszterkor hagyományosan megugrik az elküldött rövid szöveges üzenetek száma, ugyanis ilyenkor nagyon sokan ilyen formában köszöntik fel szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket. Most szilveszterkor a szigetországban több mint 100 millió SMS-t küldtek egymásnak a mobiltelefon tulajdonosok, ami igen csak leterhelte az operátorokat.

A Sicap munkatársai elmondták, hogy az év végi SMS őrület mindegyik nagy brit mobil szolgáltatót megviselte, így az O2, az Orange, a T-mobile, valamint a Vodafone ügyfelei sem igazán voltak elégedettek az SMS szolgáltatások minőségével. Hazánkban a Westel és a Pannon GSM hálózatában az ünnepek alatt sem voltak fennakadások, azonban a Vodafone-os előfizetőknek időnként alaposan meggyűlt a bajuk az SMS küldéssel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés