Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobillal irányítható fűtési rendszerek, intelligens sütők

Kütyük

Mobillal irányítható fűtési rendszerek, intelligens sütők

Japán high-tech cégek mobiltelefonok segítségével távirányítható otthoni fűtési rendszereket, valamint olyan modern sütőberendezéseket fejlesztenek, melyek képesek recepteket letölteni az internetről.

Közös cél, hogy ezen rendkívül fejlett technológiákat felvonultató eszközök egymással is tudjanak kommunikálni, ennek érdekében pedig a négy legnagyobb japán elektronikai cég közös szabványokat hozott létre. Ezen szabványok nem csak a berendezések kompatibilitását garantálják, hanem a fejlesztési és gyártási költségeket is minimalizálják.

A Toshiba, a Mitsubishi Electric, a Sharp és a Sanyo Electric a közös platformot az ˝Internet ready˝, illetve ˝I am ready˝ szavakból eredeztetett ˝iReady˝ névre keresztelte el. A fejlesztési platform egyébként teljesen nyílt, tehát az említett négy nagyvállalat örömmel veszi, ha új cégek csatlakoznak az iReady kezdeményezéshez.

Az internet kapcsolattal rendelkező, egymással azonban még nem igazán kompatibilis otthoni fogyasztói elektronikus berendezések egy ideje már jelen vannak a japán piacon, igaz egyelőre relatíve kis számban. Ryan Watson, a Sanyo Electric szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az első iReady kompatibilis eszközök várhatóan már a jövő évben meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés