Connect with us

technokrata

Az USA-ban nem sokan használják ki a számhordozhatóságot

Kütyük

Az USA-ban nem sokan használják ki a számhordozhatóságot

Az Egyesült Államokban november 24-én életbe lépett a mobil számhordozhatósági törvény, vagyis a mobiltelefon tulajdonosok telefonszámuk megtartása mellett válthatnak szolgáltatót, azonban az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az amerikaiak elégedettek jelenlegi operátoraikkal és csak kis számban használják ki az új törvény nyújtotta lehetőségeket.

Egyes szakértők korábban arról beszéltek, hogy a számhordozhatóság életbe lépését követő hetekben várhatóan több millió előfizető vált majd szolgáltatót, azonban most már tudni lehet, hogy a várt roham elmaradt.

A TSI Telecommunication Service adatai szerint november 24-én mintegy 80 ezer előfizető váltott mobiltelefonos szolgáltatót telefonszáma megtartása mellett, az ezt követő napokban-hetekben viszont viszonylag kevesen döntöttek operátor csere mellett. Helen Herris, a vállalat szóvivője azzal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, hogy a számhordozhatóság életbe lépése óta eltelt időkben pontosan hányan váltottak mobil szolgáltatót, azt azonban elárulta, hogy a korábbi várakozásoknál jelentősen kevesebben cselekedtek így.

Korábban olyan előrejelzések is napvilágot láttak, melyek szerint a számhordozhatóság igénybe vételének első napján már 8,7 millióan, azt követően egy éven belül pedig mintegy 30 millióan váltottak volna mobil szolgáltatót. Az operátorok egyébként megközelítőleg 500-1000 millió dollárt költöttek arra, hogy a számhordozhatóság igénybe vétele az előfizetők számára zökkenőmentesen mehessen végbe.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin