Connect with us

technokrata

A Vodafone egyelőre nem elégedett a Microsoft szoftveres mobilokkal

Kütyük

A Vodafone egyelőre nem elégedett a Microsoft szoftveres mobilokkal

Arun Sarin, a Vodafone vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy a Microsoft operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonok egyelőre nem felelnek meg maradéktalanul az elvárásoknak, így a világ egyik legnagyobb telekommunikációs cége várakozó állásponton van ezen új mobil készülékek piacra dobása kapcsán.

Az asztali számítógépekre szánt operációs rendszerek piacát uraló Microsoft ebben az évben jelentős előrelépéseket tett a mobil szegmensben, hiszen például a Motorola nemrégiben kiadta első Windows Mobile OS alapú mobiltelefonját, az MPx200-at, az Orange pedig ugyancsak a közelmúltban kezdte meg a legújabb Windows-os SPV készülék forgalmazását. Ezzel együtt elmondható, hogy a Microsoft koránt sincs könnyű helyzetben, hiszen olyan komoly konkurensekkel kell szembeszállnia, mint például a Nokia támogatását élvező Symbian, vagy például a kéziszámítógépek mellett immár a mobiltelefonok piacán is egyre nagyobb tervekkel rendelkező Palm.

Remélem, hogy a Microsoft munkatársainak mihamarabb sikerül majd orvosolniuk a Windows operációs rendszerű mobiltelefonok gyermekbetegségeit, és bizton állíthatom, hogy amint a kezdeti nehézségeken sikerül túllendülni, mi készek leszünk tárgyalni a Microsofttal – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Sarin.

˝Manapság már Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában is számos mobiltelefon gyártó, illetve mobil operátor kínálatában fellelhetők Windows szoftveres mobil készülékek. A Microsoft számos területen szoros együttműködést folytat a Vodafone-nal, és reményeink szerint a Vodafone a közeljövőben felvesz majd kínálatába olyan készülékeket, melyek a mi szoftvereink köré épülnek˝ – mondta a Microsoft szóvivője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp