Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilpiaci előrejelzések 2004-re

Kütyük

Mobilpiaci előrejelzések 2004-re

A mobiltelefon gyártók és a piackutató cégek mostanság egyre több jelentést hoznak nyilvánosságra a 2004-es esztendő mobilpiaci kilátásaival kapcsolatban.

Ezen jelentésekből kiderül, hogy a mobiltelefonos eladási mutatók jövőre is javulni fognak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a fejlett országokban egyre többen cserélik le régi készülékeiket színes kijelzős, integrált digitális fényképezőgépes modellekre, ezenkívül pedig a fejlődő országokban számos új előfizetőt regisztrálnak az operátorok.

A piacvezető finn Nokia szerint az idei esztendőben mintegy 460 millió darab mobiltelefon talál gazdára, jövőre pedig ennél közel tíz százalékkal több új készülék kerül majd forgalomba. A német Siemens szakértői úgy vélik, hogy a 2003-ban globálisan eladott mobiltelefonok száma eléri a 470 milliót, 2004-ben pedig várhatóan 5-10 százalékkal fog növekedni a piac.

A Market Intelligence Center (MIC) nevezetű tajvani piackutató cég szerint jövőre világszerte mintegy 488,8 millió mobiltelefont fognak eladni, a piaci szegmensben pedig 2003 és 2008 között éves szinten átlagosan mintegy 4,3 százalékos növekedésre lehet számítani. Az amerikai Gartner piackutató cég ennél némileg optimistább és azt állítja, hogy 2004-ben már nem kevesebb mint 510 millió mobil készülék talál majd gazdára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés