Connect with us

technokrata

Internetezés a fejlett világban: lassuló növekedés

Kütyük

Internetezés a fejlett világban: lassuló növekedés

Egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérés szerint az USA-ban egyre jobban lassul az internetezők számának növekedése, ám akik hozzászoktak már a Világhálóhoz, mind gyakrabban és többet használják.

A Pew Internet and American Life Project hétfőn kiadott közleménye 64 ezer amerikai közreműködésével elkészült vizsgálatra alapul, melyet több mint három éven keresztül folytattak. Eddig sem volt kétséges, hogy az e-mail és a keresés az Internet két leginkább kedvelt szolgáltatása; ezt követi az online banki lehetőségek kihasználása, az utazások megtervezése, az online aukciókon való részvétel illetve a zeneletöltés.

Részletek

2000. és 2002. között megduplázódott azon amerikaiak száma, akik a számlájukkal kapcsolatos teendőket online intézték; immáron az USA 34 millió polgára kíméli meg magát a bankintézetekbe való járkálás fáradalmaitól. Ezen emberek között egyébként felülreprezentált az iskolázottabb réteg. Az online aukciós aktivitás is hasonló növekedést ért el, igaz, három év alatt. A zeneletöltés az elmúlt 12 hónapos periódust tekintve 71 százalékkal növekedett, már 36 millió amerikai szerzi be kedvenc zenéit az Internetről (a felmérés nem tér ki arra, hogy ez csak a legális vagy az összes (jogsértő) letöltéseket is tartalmazza-e).

Harmadával nőtt 200-ről 2002-re az azonnali üzenőprogramokat használók száma: már 52 millió amerikai használja ki az instant üzenetküldés előnyeit (különösen a tinédzserek és a fiatal felnőttek között népszerű ez az internetes tevékenység). Közel felével emelkedett azok száma, akik híreket keresnek a Világhálón: ehhez nagyban hozzájárult a korábbi elnökválasztás és a 2001. szeptember 11-én történtek online közvetítése.

Az USA felnőtt lakosságának majdnem kétharmada látogatja havi rendszerességgel az Internetet, több mint 66 milliónyi amerikai állampolgár naponta felcsatlakozik, áll a tanulmányban. A webezők közel harmadának már szélessávú Internet-hozzáférése van. A nemek szerinti megoszlás mára szinte teljesen kiegyenlítődött, ám az idősebbek és a négerek kevésbé használják ki a Világháló nyújtotta lehetőségeket, mint az egyéb társadalmi rétegek.

Egyre lassuló előfizetőszám bővülés

2001-óta folyamatosan csökken azok száma, akik először csatlakoznak az Internethez: mivel mára már közel 130 milliónyian vannak az Amerikai Egyesült Államokban, akik gyakran interneteznek, ezért lassan kezd elfogyni a leendő webezők tábora.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp