Connect with us

technokrata

Az LG szárnyal a mobilpiaci szegmensben

Kütyük

Az LG szárnyal a mobilpiaci szegmensben

Dél-Korea egyik legnagyobb elektronikai cége, az LG Electronics bejelentette, hogy idén novemberben rekord mennyiségű mobiltelefont adott el, ami elsősorban az Egyesült Államokbeli mobilpiac dinamizmusának köszönhető.

Az ebbe a rendkívül zsúfolt piaci szegmensbe viszonylag későn megérkező LG Electronics az idei esztendő első tizenegy hónapjában 24,8 millió darab mobil készüléket adott el, és ha minden jól megy, akkor a vállalat 2003-ban eladott mobiljainak száma eléri a 26 milliót.

Az ugyancsak dél-koreai székhelyű Samsung Electronics egyik legkomolyabb konkurensének tartott LG Electronics idén novemberben nem kevesebb mint 3,23 millió darab mobiltelefont adott el. Összehasonlításképp, a vállalat 2002 novemberében még csak 1,6 millió, idén októberben pedig mintegy 3,04 millió mobil készüléket hozott forgalomba. Minden esélyünk meg van arra, hogy idén több mint 26 millió mobilt adjunk el, mert bár a hazai eladási mutatók nem valami jók, az év utolsó napjaiban is rendkívül sok készüléket exportálunk külföldre – nyilatkozta a cég egyik vezetője.

A Strategy Analytics piackutató cég legfrissebb adatai szerint az LG Electronics jelen pillanatban a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata. 5,8 százalékos piaci részesedése révén a dél-koreai cég egyébként megelőzi a piac mintegy 5,4 százalékát uraló japán-svéd Sony Ericssont.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle