Connect with us

technokrata

Új mobilos bűnüldözési szervezet jött létre az Egyesült Királyságban

Kütyük

Új mobilos bűnüldözési szervezet jött létre az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság bűnüldöző szervei létrehoztak egy a mobiltelefonos bűnözéssel foglalkozó új csoportot.

A londoni központú National Mobile Phone Crime Unit (NMPCU) elsődleges céljai közé tartozik, hogy a rendőrség, a jogi szervezetek és a mobiltelefonos ipar munkatársait összefogva minden korábbinál hatékonyabb módon felvegye a harcot az egyre nagyobb méreteket öltő mobilos bűnözéssel. Érdekes adat, hogy a szigetországban az utcai bűnesetek közül minden második mobiltelefon-lopás. Az NMPCU minden szinten harcolni kíván a bűnözők ellen, így az egyszerű tolvajokat éppúgy célkeresztbe veszi, mint az orrgazdákat, vagy például a lopott készülékeket nagy mennyiségben külföldre csempésző egyéneket.

˝A mobiltelefonokhoz köthető bűncselekmények kapcsán már régóta tudjuk, hogy csak úgy lehet eredményes munkát végezni, ha a különböző szervezetek összefognak egymással, megosztják egymás információit és közös razziákat folytatnak le. Éppen ezért rendkívüli módon örülünk annak, hogy létrejött az NMPCU, mely várhatóan rendkívül hatékony módon szállhat szembe a mobilos alvilággal. Ezúton mondanék egyébként köszönetet a számunkra hathatós támogatást nyújtó, mobiltelefon iparban érdekelt cégeknek˝ – nyilatkozta Tim Godwin, az NMPCU egyik vezetője.

Az NMPCU arra ösztönzi a mobil tulajdonosokat, hogy minden egyes lopási esetet jelentsenek be annak érdekében, hogy a lopott készülékek működését le lehessen tiltani. A lopott mobilok használhatatlanná válnak – szól az NMPCU szlogenje.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle