Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új mobilos bűnüldözési szervezet jött létre az Egyesült Királyságban

Kütyük

Új mobilos bűnüldözési szervezet jött létre az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság bűnüldöző szervei létrehoztak egy a mobiltelefonos bűnözéssel foglalkozó új csoportot.

A londoni központú National Mobile Phone Crime Unit (NMPCU) elsődleges céljai közé tartozik, hogy a rendőrség, a jogi szervezetek és a mobiltelefonos ipar munkatársait összefogva minden korábbinál hatékonyabb módon felvegye a harcot az egyre nagyobb méreteket öltő mobilos bűnözéssel. Érdekes adat, hogy a szigetországban az utcai bűnesetek közül minden második mobiltelefon-lopás. Az NMPCU minden szinten harcolni kíván a bűnözők ellen, így az egyszerű tolvajokat éppúgy célkeresztbe veszi, mint az orrgazdákat, vagy például a lopott készülékeket nagy mennyiségben külföldre csempésző egyéneket.

˝A mobiltelefonokhoz köthető bűncselekmények kapcsán már régóta tudjuk, hogy csak úgy lehet eredményes munkát végezni, ha a különböző szervezetek összefognak egymással, megosztják egymás információit és közös razziákat folytatnak le. Éppen ezért rendkívüli módon örülünk annak, hogy létrejött az NMPCU, mely várhatóan rendkívül hatékony módon szállhat szembe a mobilos alvilággal. Ezúton mondanék egyébként köszönetet a számunkra hathatós támogatást nyújtó, mobiltelefon iparban érdekelt cégeknek˝ – nyilatkozta Tim Godwin, az NMPCU egyik vezetője.

Az NMPCU arra ösztönzi a mobil tulajdonosokat, hogy minden egyes lopási esetet jelentsenek be annak érdekében, hogy a lopott készülékek működését le lehessen tiltani. A lopott mobilok használhatatlanná válnak – szól az NMPCU szlogenje.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés