Connect with us

A kamerás mobilok, mint kémkedéshez használt eszközök

Kütyük

A kamerás mobilok, mint kémkedéshez használt eszközök

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő, beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok egyre komolyabb gondokat okoznak a vállalatok számára, ugyanis egyre nagyobb az ilyen eszközökkel elkövetett kémkedések, titkos fotózások száma – derül ki egy a META Group piackutató cég által a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből.

A tanulmány kitér arra, hogy a jelenleg forgalomban lévő kamerás mobilok képminősége még meglehetősen gyenge, azonban már ezen készülékek is alkalmasak kémkedésre, a jövőben pedig várhatóan egyre jobb minőségű, egyre nagyobb felbontású kamerás készülékek kerülnek majd forgalomba.

A META Group munkatársai szerint a problémát csak egyféleképp lehet orvosolni: a vállalatoknak egyértelmű korlátozó, illetve tiltó szabályzatot kell életbe léptetniük a kamerás mobilok használata kapcsán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, a számos kamerás mobilt is forgalmazó Samsung Electronics a gyáraiban dolgozók számára megtiltotta a fényképezőgépes készülékek használatát. Dél-Koreában pedig nemrégiben olyan törvényt hoztak, mely kimondja, hogy az országban forgalomba kerülő kamerás mobiloknak jól hallható hangot kell kiadniuk fényképezés közben, ily módon lehetetlenné téve a titkos fotózást.

A META Group jelentéséből többek közt az is kiolvasható, hogy a gyártóknak ma már nem jelent túl nagy erőfeszítést kamerás mobilokat piacra dobniuk, hiszen egy hagyományos készüléket mindössze egy átlagosan 2-5 dollárba kerülő modullal kell felszerelni ahhoz, hogy fényképezni, vagy esetleg videózni is lehessen vele.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom