Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kamerás mobilok, mint kémkedéshez használt eszközök

Kütyük

A kamerás mobilok, mint kémkedéshez használt eszközök

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő, beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok egyre komolyabb gondokat okoznak a vállalatok számára, ugyanis egyre nagyobb az ilyen eszközökkel elkövetett kémkedések, titkos fotózások száma – derül ki egy a META Group piackutató cég által a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből.

A tanulmány kitér arra, hogy a jelenleg forgalomban lévő kamerás mobilok képminősége még meglehetősen gyenge, azonban már ezen készülékek is alkalmasak kémkedésre, a jövőben pedig várhatóan egyre jobb minőségű, egyre nagyobb felbontású kamerás készülékek kerülnek majd forgalomba.

A META Group munkatársai szerint a problémát csak egyféleképp lehet orvosolni: a vállalatoknak egyértelmű korlátozó, illetve tiltó szabályzatot kell életbe léptetniük a kamerás mobilok használata kapcsán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, a számos kamerás mobilt is forgalmazó Samsung Electronics a gyáraiban dolgozók számára megtiltotta a fényképezőgépes készülékek használatát. Dél-Koreában pedig nemrégiben olyan törvényt hoztak, mely kimondja, hogy az országban forgalomba kerülő kamerás mobiloknak jól hallható hangot kell kiadniuk fényképezés közben, ily módon lehetetlenné téve a titkos fotózást.

A META Group jelentéséből többek közt az is kiolvasható, hogy a gyártóknak ma már nem jelent túl nagy erőfeszítést kamerás mobilokat piacra dobniuk, hiszen egy hagyományos készüléket mindössze egy átlagosan 2-5 dollárba kerülő modullal kell felszerelni ahhoz, hogy fényképezni, vagy esetleg videózni is lehessen vele.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés