Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens Mobile a PTT technológiára kíván fókuszálni

Kütyük

A Siemens Mobile a PTT technológiára kíván fókuszálni

Németország vezető mobiltelefon gyártó vállalata, a Siemens Mobile bejelentette, hogy a jövőben minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni a rádiótelefonokat CB rádiós funkciókkal felvértező PTT (Push to Talk) technológiáknak.

A Siemens Mobile munkatársai elmondták, hogy nemsokára az összes forgalomba kerülő Siemens mobiltelefon PTT kompatibilis lesz. A vállalat egyébként minden téren komoly PTT fejlesztéseket kíván végrehajtani, tehát nem csak PTT képes mobiltelefonokat fog piacra dobni, hanem emellett a mobil operátoroknak szállított infrastrukturális megoldásokat is PTT kompatibilissé fogja tenni.

A Siemens Mobile jelenleg már előrehaladott PTT teszteket folytat, és amennyiben minden jól megy, akkor 2004 első felében már az amerikai, európai és ázsiai szolgáltatók is megkezdhetik a német PTT technológia tesztelését. A tesztek lefolytatását követően egyébként ezen szolgáltatók akár már a jövő év közepén beindíthatják első kereskedelmi PTT szolgáltatásaikat. Jelen pillanatban egyébként az Egyesült Államokban, Kínában, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban mutatkozik a legnagyobb érdeklődés az új technológia iránt. Hosszabb távon a PTT az összes mobil technológiával, tehát a GSM/GPRS-szel, a UMTS-szel, valamint a W-LAN-nal is kompatibilis lesz.

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Nokia a közelmúltban jelentette be első PTT támogatású mobiltelefonját és közölte, hogy hamarosan a cég összes mobil készüléke PTT kompatibilis lesz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés