Connect with us

technokrata

100 ezer ADSL a Matávtól

Kütyük

100 ezer ADSL a Matávtól

December 17-én a Matáv munkatársai bekötötték a 100 ezredik ADSL előfizető hozzáférését. Ezzel a Matáv teljesítette a 2003. évi terveit; a szélessávú Internet-elérések számának növekedése 2003-ban megközelítette a 200%-ot.

A Matáv 2003-ban 10 milliárd forintos nagyságrendű beruházást hajtott végre az internetes piacon kitűzött céljainak megvalósítása érdekében. A beruházás nagy részét a társaság a szélessávú internetezés elterjesztésére fordította. Ennek eredményeként idén 175 településre jutott el a szolgáltatás, ezáltal a hazai lakosság több mint kétharmada számára elérhetővé vált a szélessávú hozzáférés.

Szélessávon a legjobbak között Magyarország

A szélessávú Internet-elérések számának növekedése 2003-ban megközelítette a 200%-ot. A Magyarországon szélessávon internetezők aránya ezáltal európai viszonylatban is igen magasnak tekinthető, hiszen a hazai Internet-előfizetők 33%-a szélessávon csatlakozik a Világhálóhoz.

A kelet-közép-európai régióban az összes ADSL vonalszámot tekintve a Matáv piacvezető, az ADSL penetráció (azaz a népességre vonatkozó elterjedtség) tekintetében Magyarország a második a régióban Észtország mögött. Az ADSL-en internetezők 20%-os aránya pedig meghaladja a 19%-os európai uniós átlagot is.

A Matáv és partnerei

A Matáv ADSL-szolgáltatását nagykereskedelmi formában, Internet-szolgáltató partnerei részére értékesíti, így a 100 ezres ADSL Internet-kapcsolatot a Matáv csak az Internet-szolgáltatók aktív közreműködésével tudta elérni. A Matávnak jelenleg 16 ADSL partnere van: Axelero, Drávanet, Elender, Enternet, Etel, Euroweb, Externet, GTS-Datanet, Inform Média, Inter.net, Interware, Invitel, Keystone, TV-NET, VIVAnet, Westel.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle