Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fizetésre, azonosításra, ajtónyitásra használható mobiltelefonok

Kütyük

Fizetésre, azonosításra, ajtónyitásra használható mobiltelefonok

Képzeljünk el egy olyan újgenerációs mobiltelefont, mely ajtónyitó digitális kulcsként, azonosító kártyaként és elektronikus pénztárcaként egyaránt használható.

Japán legnagyobb mobiltelefonos operátora, az innovatív fejlesztéseiről híres NTT DoCoMo pontosan ilyen készüléket szeretne a közeljövőben piacra dobni, melynek érdekében a szolgáltató a napokban megkezdte a Sony által kifejlesztett speciális FeliCa mikrochippel felszerelt mobiltelefonok tesztelését.

A számos pénzügyi és személyes adat tárolására alkalmas FeliCa chippel ellátott mobiloknak köszönhetően a jövőben nyugodtan otthon lehet majd hagyni a kulcsokat, a bankkártyákat, az azonosító kártyákat, a bérleteket, hiszen ezen készülékek segítségével minden korábbinál egyszerűbben, digitális módon nyithatunk majd ajtókat, fizethetünk a boltokban, azonosíthatjuk magunkat, illetve utazhatunk a vonatokon.

Az NTT DoCoMo munkatársai elmondták, hogy a vállalat első körben huszonhét partnere, boltok, bankok, közlekedési vállalatok és egyéb cégek számára szállított le FeliCa chippel felvértezett mobiltelefonokat. A tesztkészülékekről tudni lehet, hogy két japán vállalat, az NEC és a Sony Ericsson gyártósorain készültek. Szakértők szerint az új technológia nagyon is ígéretes, azonban várhatóan hosszú idő telik majd el addig, amíg ezen újgenerációs mobil megoldásokat széles körben alkalmazni fogják.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés