Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan alakult az európai mobilpiac az elmúlt hónapokban?

Kütyük

Hogyan alakult az európai mobilpiac az elmúlt hónapokban?

Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az éves szinten kis mértékben növekvő európai mobiltelefonos piacon a Nokia visszaszorulóban, a Siemens és a Sony Ericsson pedig feljövőben van.

Az IDC szerint az európai mobilpiac mozgatórugói már korántsem az új előfizetők, hanem azok, akik régebbi készülékeiket low-end kategóriás pre-paid, vagy éppen high-end kategóriás, színes kijelzős, integrált fényképezőgépes mobilokra cserélik le.

A Bluetooth kompatibilis mobiltelefonok piaci részesedése az elmúlt hónapokban nem változott, vagyis maradt tizenkét százalék körül, ezzel szemben a kamerás mobil készülékek piacrésze tizenegy százalékról tizennégy százalékra növekedett, és elmondható, hogy a harmadik negyedévben már minden második eladott mobiltelefon színes kijelzővel volt felvértezve.

A Siemens az elmúlt időkben a belépőszintű pre-paid készülékek piacán tarolt igazán nagyot az A55-ös modell révén, a Sony Ericsson pedig a pre-paid és post-paid konstrukciókban egyaránt kapható T610-es készülék kapcsán könyvelhetett el rendkívül jó eredményeket. A Nokia elsősorban a high-end kategóriás készülékei kapcsán aratott sikereket a vásárlók körében, és nem titkoltan abban bízik, hogy nemrégiben debütált 6600 típusjelű modellje a negyedik negyedév, illetve a jövő év első negyedévének igazi sikermodellje lesz. A finn gyártó az európai piacon egyébként még mindig több mint 50 százalékos részesedéssel rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés