Connect with us

Varázsdoboz – érdekes és izgalmas helyfüggő SMS-játék

Kütyük

Varázsdoboz – érdekes és izgalmas helyfüggő SMS-játék

A Westel az egész országra kiterjedő, izgalmas kikapcsolódást kínáló, helyfüggő játékot indít decemberben.

A társaság ügyfelei a 1740-es számra elküldött SMS-ekkel virtuális varázsdobozokat szerezhetnek meg és azokat a leghosszabb ideig birtokolva hetente ajándékokat – köztük Siemens MC60-ast Domino csomagban – nyerhetnek.

Induláskor a Westel Budapesten és minden megye 4 legnagyobb városában virtuális varázsdobozokat helyez, el, amelyek a játék során, az ország egész területén megszerezhetők. A játékba jelentkező játékos, a jelentkezéskor a 1740-re küldött tetszőleges tartalmú (kivéve ˝?˝) SMS-re válaszul megkapja, hogy épp merre található a hozzá legközelebb lévő varázsdoboz (pl.: A legközelebbi zsák öntől kb. 2.000 méterre van kelet-északkeletre.). A játékosok tetszőleges számú és szövegű (kivéve ˝?˝) SMS-sel folyamatosan lekérhetik a hozzájuk legközelebb eső doboz adatait, így könnyebben megszerezhetik azok egyikét.

A játékban használható parancsok:

˝?˝

Információkérés. A válaszban elküldjük a játékos eredményeit. Pl.:

˝Az Ön játékazonosítója 4. Ön ebben a játékban eddig 101 percig és 41 másodpercig birtokolta a varázsdobozt.˝

Minden egyéb, például ˝!˝

Legközelebbi doboz lekérdezése, megszerzése.

Ha egy játékos valamelyik varázsdoboz ~400 méteres körzetén belülről küld SMS-t, akkor megszerzi a dobozt. Ettől a pillanattól fogva az adott varázsdoboz helyzete megegyezik a játékos mobiltelefonjának helyzetével, a játékos és a doboz együtt mozog. Így a többi játékos őt fogja üldözni, az ő hozzávetőleges helyét kapja meg, ha SMS-t küld. A játékos akkor érheti el a legjobb eredményt, ha közvetlenül a doboz megszerzése után minél tovább mozgásban marad. Figyelem! A dobozok nem kerülhetnek ki a Westel lefedettségi területéről. Ha a dobozt birtokló játékos mégis elhagyja a lefedettségi területet, a dobozt a határon ˝elveszti˝, amiről egy SMS-ben kap tájékoztatást.

A varázsdobozok egyformák. Mivel a rendszer mindig a legközelebbi doboz irányát és távolságát adja meg, így előfordulhat, hogy a doboz hirtelen ˝irányt vált˝, ha egy újabb doboz kerül a játékos közelébe.

Egy játékosnál egyszerre csak egy doboz lehet. Ha ilyenkor SMS-t küld, a válaszban csak arról kap tájékoztatást, hogy nála van egy doboz, mozogjon, ha nem akarja elveszíteni. Ha egy másik játékos megszerzi a dobozt, akkor egy ˝ájulási˝ üzenetet kap (pl.: 10 perce valaki elgáncsolta Önt és elrabolta a varázsdobozát. Talán még nem jár túl messze….). Az ˝ájult időszakban˝ (~10 percig) nem tud dobozt szerezni.

Hogy a játék végig izgalmas legyen, a dobozokat nem lehet örökre megszerezni. Az egyik fő szabály, hogy egy doboz maximum 10 percig lehet egy játékosnál (egyjátékos limit) a másik, hogy a doboz 20 percig lehet ˝˝mozdulatlan˝ (egyhely limit). Ha a szabályokat valaki megszegi, fantomjátékosok lépnek közbe és elveszik a dobozt.

Néhány példa arra, hogy hogyan működnek a játékszabályok:

A játékos hajnal 2-kor szerzi meg a dobozt és így nagy a valószínűsége, hogy akár reggel 7-ig nála marad. Ezzel gyakorlatilag behozhatatlan előnyhöz jut és ez feleslegessé tenné a játék folytatását. Ebben az esetben az „egyjátékos limit” szabály lép életbe.

Az ˝egyjátékos limit˝ abban az esetben is rendkívül hasznos, ha a játékos a dobozzal olyan helyre megy, ahol kicsi a ˝játékossűrűség˝. Ez főútvonalak, vasútvonalak mentén fordulhat elő, ahol viszonylag gyorsan mozognak a játékosok és a dobozok csak nehezen szerezhetők meg.

Ha két játékos egymásnak adogatja a dobozt egy mások által megközelíthetetlen helyen (pl.: laktanya, ipartelep stb.), életbe lép az ˝egyhely időlimit˝, amelynek letelte után egy fantomjátékos elveszi a dobozt és máshová viszi.

Az ˝egyhely időlimit˝ és az ˝egyjátékos limit˝ lejárta után a fantomjátékos a dobozt annak bázispontja felé viszi, így a doboz ismét megszerezhető.

Ha egy játékos megszerzi a dobozt (azaz küld egy SMS-t, a kritikus távolságon belülről), az eredeti tulajdonost csak az ˝ájulási idő˝ elteltével (kb. 10 perc múlva) értesíti a rendszer, hogy előnyt biztosítson a tolvajnak. (Ha ez nem lenne, akkor az eredeti tulajdonos egy SMS-el azonnal vissza tudná szerezni a dobozt, hiszen ő is a kritikus távolságon belül van.)

Ha a dobozt hordozó játékos kikapcsolja a telefonját, vagy elhagyja a Westel szolgáltatási területét, akkor a doboz helye a játékos telefonjának utolsó pozíciója lesz. Természetesen ilyenkor el lehet rabolni a dobozt.

Amennyiben a játékos megpróbálja kivinni a dobozt az országból, a határon ˝elveszti˝ a dobozt és erről értesítést kap.

A játék végén a rendszer ezredmásodperc pontosan összeszámolja, hogy az egyes játékosok összesen mennyi ideig birtokolták a dobozokat.

A játék nyereményeit az elért eredmények súlyában sorsoljuk, így annak is van esélye a nyereményre, akinek csak egy pillanatra sikerült megszereznie egy dobozt. A legnagyobb esélye a Siemens MC60-at tartalmazó Domino csomagra azonban a játékhét legjobb játékosának van esélye, mert a sorsolás az elért eredmények súlyában történik, azaz annyiszor szerepel az adott játékos azonosítója a sorsolási listában, ahány másodpercig volt nála varázsdoboz. A listából egyenletes eloszlás alapján választ a sorsoló algoritmus. Egy játékos azonosító egy játékfordulóban csak egyszer nyerhet.

A Siemens MC60-at tartalmazó Domino csomagon kívül hetente további tárgynyeremények (5 széldzseki 5 hátizsák és 15 telefontartó) kerülnek kisorsolásra.

A lezárult fordulók nyerteseinek listáját (játékos azonosító, nyeremény) WEB-en és WAP-on tesszük közzé. A nyerteseket a Westel fogja megkeresni telefonon a nyeremények átvételének egyeztetése ügyében.

Játékfordulók:

1. forduló: 2003. december 15. 00:00 – 2003. december 21. 24:00
2. forduló: 2003. december 22. 00:00 – 2003. december 28. 24:00
3. forduló: 2003. december 29. 00:00 – 2004. január 4. 00:00

A sorsolás az adott forduló lezárását követő napon lesz.

2003. december 23-án és 31-én rendkívüli bónuszjáték várható. A bónuszjátékok nyereményeiről és szabályairól olvashat a WAP-on, a Westel internetes oldalán, vagy hallgassa a Sláger Rádiót és jelenetkezzen az ingyenes Akció infoSMS-re a 777-re küldött #akcio SMS-sel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom