Connect with us

Hirdetés

technokrata

Varázsdoboz – érdekes és izgalmas helyfüggő SMS-játék

Kütyük

Varázsdoboz – érdekes és izgalmas helyfüggő SMS-játék

A Westel az egész országra kiterjedő, izgalmas kikapcsolódást kínáló, helyfüggő játékot indít decemberben.

A társaság ügyfelei a 1740-es számra elküldött SMS-ekkel virtuális varázsdobozokat szerezhetnek meg és azokat a leghosszabb ideig birtokolva hetente ajándékokat – köztük Siemens MC60-ast Domino csomagban – nyerhetnek.

Induláskor a Westel Budapesten és minden megye 4 legnagyobb városában virtuális varázsdobozokat helyez, el, amelyek a játék során, az ország egész területén megszerezhetők. A játékba jelentkező játékos, a jelentkezéskor a 1740-re küldött tetszőleges tartalmú (kivéve ˝?˝) SMS-re válaszul megkapja, hogy épp merre található a hozzá legközelebb lévő varázsdoboz (pl.: A legközelebbi zsák öntől kb. 2.000 méterre van kelet-északkeletre.). A játékosok tetszőleges számú és szövegű (kivéve ˝?˝) SMS-sel folyamatosan lekérhetik a hozzájuk legközelebb eső doboz adatait, így könnyebben megszerezhetik azok egyikét.

A játékban használható parancsok:

˝?˝

Információkérés. A válaszban elküldjük a játékos eredményeit. Pl.:

˝Az Ön játékazonosítója 4. Ön ebben a játékban eddig 101 percig és 41 másodpercig birtokolta a varázsdobozt.˝

Minden egyéb, például ˝!˝

Legközelebbi doboz lekérdezése, megszerzése.

Ha egy játékos valamelyik varázsdoboz ~400 méteres körzetén belülről küld SMS-t, akkor megszerzi a dobozt. Ettől a pillanattól fogva az adott varázsdoboz helyzete megegyezik a játékos mobiltelefonjának helyzetével, a játékos és a doboz együtt mozog. Így a többi játékos őt fogja üldözni, az ő hozzávetőleges helyét kapja meg, ha SMS-t küld. A játékos akkor érheti el a legjobb eredményt, ha közvetlenül a doboz megszerzése után minél tovább mozgásban marad. Figyelem! A dobozok nem kerülhetnek ki a Westel lefedettségi területéről. Ha a dobozt birtokló játékos mégis elhagyja a lefedettségi területet, a dobozt a határon ˝elveszti˝, amiről egy SMS-ben kap tájékoztatást.

A varázsdobozok egyformák. Mivel a rendszer mindig a legközelebbi doboz irányát és távolságát adja meg, így előfordulhat, hogy a doboz hirtelen ˝irányt vált˝, ha egy újabb doboz kerül a játékos közelébe.

Egy játékosnál egyszerre csak egy doboz lehet. Ha ilyenkor SMS-t küld, a válaszban csak arról kap tájékoztatást, hogy nála van egy doboz, mozogjon, ha nem akarja elveszíteni. Ha egy másik játékos megszerzi a dobozt, akkor egy ˝ájulási˝ üzenetet kap (pl.: 10 perce valaki elgáncsolta Önt és elrabolta a varázsdobozát. Talán még nem jár túl messze….). Az ˝ájult időszakban˝ (~10 percig) nem tud dobozt szerezni.

Hogy a játék végig izgalmas legyen, a dobozokat nem lehet örökre megszerezni. Az egyik fő szabály, hogy egy doboz maximum 10 percig lehet egy játékosnál (egyjátékos limit) a másik, hogy a doboz 20 percig lehet ˝˝mozdulatlan˝ (egyhely limit). Ha a szabályokat valaki megszegi, fantomjátékosok lépnek közbe és elveszik a dobozt.

Néhány példa arra, hogy hogyan működnek a játékszabályok:

A játékos hajnal 2-kor szerzi meg a dobozt és így nagy a valószínűsége, hogy akár reggel 7-ig nála marad. Ezzel gyakorlatilag behozhatatlan előnyhöz jut és ez feleslegessé tenné a játék folytatását. Ebben az esetben az „egyjátékos limit” szabály lép életbe.

Az ˝egyjátékos limit˝ abban az esetben is rendkívül hasznos, ha a játékos a dobozzal olyan helyre megy, ahol kicsi a ˝játékossűrűség˝. Ez főútvonalak, vasútvonalak mentén fordulhat elő, ahol viszonylag gyorsan mozognak a játékosok és a dobozok csak nehezen szerezhetők meg.

Ha két játékos egymásnak adogatja a dobozt egy mások által megközelíthetetlen helyen (pl.: laktanya, ipartelep stb.), életbe lép az ˝egyhely időlimit˝, amelynek letelte után egy fantomjátékos elveszi a dobozt és máshová viszi.

Az ˝egyhely időlimit˝ és az ˝egyjátékos limit˝ lejárta után a fantomjátékos a dobozt annak bázispontja felé viszi, így a doboz ismét megszerezhető.

Ha egy játékos megszerzi a dobozt (azaz küld egy SMS-t, a kritikus távolságon belülről), az eredeti tulajdonost csak az ˝ájulási idő˝ elteltével (kb. 10 perc múlva) értesíti a rendszer, hogy előnyt biztosítson a tolvajnak. (Ha ez nem lenne, akkor az eredeti tulajdonos egy SMS-el azonnal vissza tudná szerezni a dobozt, hiszen ő is a kritikus távolságon belül van.)

Ha a dobozt hordozó játékos kikapcsolja a telefonját, vagy elhagyja a Westel szolgáltatási területét, akkor a doboz helye a játékos telefonjának utolsó pozíciója lesz. Természetesen ilyenkor el lehet rabolni a dobozt.

Amennyiben a játékos megpróbálja kivinni a dobozt az országból, a határon ˝elveszti˝ a dobozt és erről értesítést kap.

A játék végén a rendszer ezredmásodperc pontosan összeszámolja, hogy az egyes játékosok összesen mennyi ideig birtokolták a dobozokat.

A játék nyereményeit az elért eredmények súlyában sorsoljuk, így annak is van esélye a nyereményre, akinek csak egy pillanatra sikerült megszereznie egy dobozt. A legnagyobb esélye a Siemens MC60-at tartalmazó Domino csomagra azonban a játékhét legjobb játékosának van esélye, mert a sorsolás az elért eredmények súlyában történik, azaz annyiszor szerepel az adott játékos azonosítója a sorsolási listában, ahány másodpercig volt nála varázsdoboz. A listából egyenletes eloszlás alapján választ a sorsoló algoritmus. Egy játékos azonosító egy játékfordulóban csak egyszer nyerhet.

A Siemens MC60-at tartalmazó Domino csomagon kívül hetente további tárgynyeremények (5 széldzseki 5 hátizsák és 15 telefontartó) kerülnek kisorsolásra.

A lezárult fordulók nyerteseinek listáját (játékos azonosító, nyeremény) WEB-en és WAP-on tesszük közzé. A nyerteseket a Westel fogja megkeresni telefonon a nyeremények átvételének egyeztetése ügyében.

Játékfordulók:

1. forduló: 2003. december 15. 00:00 – 2003. december 21. 24:00
2. forduló: 2003. december 22. 00:00 – 2003. december 28. 24:00
3. forduló: 2003. december 29. 00:00 – 2004. január 4. 00:00

A sorsolás az adott forduló lezárását követő napon lesz.

2003. december 23-án és 31-én rendkívüli bónuszjáték várható. A bónuszjátékok nyereményeiről és szabályairól olvashat a WAP-on, a Westel internetes oldalán, vagy hallgassa a Sláger Rádiót és jelenetkezzen az ingyenes Akció infoSMS-re a 777-re küldött #akcio SMS-sel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés