Connect with us

technokrata

Elkapták Szaddamot – megnövekedett az internetes aktivitás

Kütyük

Elkapták Szaddamot – megnövekedett az internetes aktivitás

Az iraki diktátor elfogása internetezésre csábította az amerikaiakat (is).

Az iraki háború tavaszi kitörése óta komolyan vadásztak az amerikai és brit egységek a helyi (többnyire kurd) erőkkel együttműködve Szaddam Husszein után. Az USA részéről felajánlott 25 millió dolláros vérdíj végül megtette a hatását: tegnap bejelentették, hogy sikerült Tikrit közelében, egy farmon ráakadni a volt diktátorra. A DNS-vizsgálatok lefolytatása után egyértelműen bebizonyosodott, hogy Szaddam Husszein került az amerikaiak kezére.

A szombat éjszaka lezajlott akció híre vasárnap délelőtt került bejelentésre az Egyesült Államokban (Magyarországon helyi idő szerint egy órakor lehetett látni a televíziókban a bejelentést). Ez azonban már az aznap megjelenő újságok lapzártája után néhány órával derült ki, így a lapokból az átlag amerikai csak hétfő reggel szerezhetett tudomást. A neves USA-beli újságok (The Washington Post, New York Times San Francisco Chronicle) papíralapú változatai így nem tudtak aznap információt nyújtani a fontos eseményről…

Nem így az online kiadások, ahol részletesen foglalkoztak a szombat éjszaka történtekkel. Kivétel nélkül minden rangosabb szerkesztőség tájékoztatta online olvasóit a hajtóvadászat sikerességéről. A képekkel és videókkal telezsúfolt cikkek révén ismét megmutatkozhatott az Internet egyik erőssége: az információ megjelentetésének gyorsasága. Ennek következtében emberek milliói ültek le internetezni: Szaddam Husszein elfogásának hírére az átlagos vasárnapi internetes aktivitás jelentősen megnövekedett. Az (online) újságok portáljai mellett a tévétársaságok (CNN, Fox, MSNBC stb.) és az internetes hírgyűjtők (Google, Yahoo) is ezt tapasztalták – némely külföldi oldal elérése ennek következtében tegnap érezhetően belassult.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom