Connect with us

Elkapták Szaddamot – megnövekedett az internetes aktivitás

Kütyük

Elkapták Szaddamot – megnövekedett az internetes aktivitás

Az iraki diktátor elfogása internetezésre csábította az amerikaiakat (is).

Az iraki háború tavaszi kitörése óta komolyan vadásztak az amerikai és brit egységek a helyi (többnyire kurd) erőkkel együttműködve Szaddam Husszein után. Az USA részéről felajánlott 25 millió dolláros vérdíj végül megtette a hatását: tegnap bejelentették, hogy sikerült Tikrit közelében, egy farmon ráakadni a volt diktátorra. A DNS-vizsgálatok lefolytatása után egyértelműen bebizonyosodott, hogy Szaddam Husszein került az amerikaiak kezére.

A szombat éjszaka lezajlott akció híre vasárnap délelőtt került bejelentésre az Egyesült Államokban (Magyarországon helyi idő szerint egy órakor lehetett látni a televíziókban a bejelentést). Ez azonban már az aznap megjelenő újságok lapzártája után néhány órával derült ki, így a lapokból az átlag amerikai csak hétfő reggel szerezhetett tudomást. A neves USA-beli újságok (The Washington Post, New York Times San Francisco Chronicle) papíralapú változatai így nem tudtak aznap információt nyújtani a fontos eseményről…

Nem így az online kiadások, ahol részletesen foglalkoztak a szombat éjszaka történtekkel. Kivétel nélkül minden rangosabb szerkesztőség tájékoztatta online olvasóit a hajtóvadászat sikerességéről. A képekkel és videókkal telezsúfolt cikkek révén ismét megmutatkozhatott az Internet egyik erőssége: az információ megjelentetésének gyorsasága. Ennek következtében emberek milliói ültek le internetezni: Szaddam Husszein elfogásának hírére az átlagos vasárnapi internetes aktivitás jelentősen megnövekedett. Az (online) újságok portáljai mellett a tévétársaságok (CNN, Fox, MSNBC stb.) és az internetes hírgyűjtők (Google, Yahoo) is ezt tapasztalták – némely külföldi oldal elérése ennek következtében tegnap érezhetően belassult.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő