Connect with us

technokrata

Magyar törvények az Internetneten, ezer évre visszanyúlóan

Kütyük

Magyar törvények az Internetneten, ezer évre visszanyúlóan

Már több mint félmillióan nézték meg a weboldalt.

November közepén jelentette be a KJK-Kerszöv, hogy a Complex CD Jogtár tízéves évfordulója alkalmából ingyenesen hozzáférhetővé tette honlapján a magyarság ezeréves történelme során született összes törvényt Szent Istvántól napjainkig. A bejelentést követő két hétben több mint félmillió látogató volt kíváncsi a NetJogtárra, s miközben a kiadónak a nagy érdeklődés miatt megfelelőbb internetes webhelyre kellett költöztetnie az adatbázist, a legtekintélyesebb közjogi személyiségek üdvözölték az összeállítást.

Európai uniós tagságunk közeledtével különösen nagy jelentősége lesz történelmi jogalkotásunk megismerésének, hogy a múltra építve olyan uniós jogállamot hozzunk létre, amely előtt új távlatok nyílhatnak meg. Holló András, az Alkotmánybíróság elnöke kiemelte: egy jogrendszernek az a feladata, hogy a hatalomgyakorlást úgy szabályozza, hogy az ne járjon a polgárok emberi méltóságának sérelmével. Polt Péter legfőbb ügyész a történeti értékeken felül megállapította, hogy ugyan a jogtár nem helyettesítheti magát a jogalkalmazót, de képessé tudja tenni törvényes, gyors, szakszerű döntés meghozatalára, s ha ennek a kritériumnak megfelel, akkor nem csak fontos és szükséges eszköz, hanem nélkülözhetetlen is. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is a tudományos értékek, illetve a jogászszakma gyakorlati oldaláról értékelte a Jogtárat, azzal összefüggésben, hogy a bírói kar minden nehézség nélkül elérhesse a jogszabályokat.

A NetJogtár közel tízezer törvényt tartalmaz, magáncélú, tudományos, kutatási, oktatási és ismeretterjesztő célokra szabadon felhasználható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle