Connect with us

technokrata

2005-ben már 800 MHz-es CPU és 1,6 GB memória lesz a 3G mobilokban

Kütyük

2005-ben már 800 MHz-es CPU és 1,6 GB memória lesz a 3G mobilokban

Japán harmadik generációs mobiltelefonos hálózatai mára kiheverték gyermekbetegségeiket és a FOMA 3G előfizetők száma nemrégiben meghaladta az egymilliót – nyilatkozta a napokban Keiji Tachikawa, a legnagyobb japán mobil operátor, az NTT DoCoMo elnöke, aki többek közt kifejtette a 3G technológia jövőjével kapcsolatos vízióit.

A vállalat 2001 októberében indította be WCDMA technológiájú 3G rendszerét, mely egyébként a világ első IMT-2000 szabványú harmadik generációs mobil hálózata.

Keiji elmondta, hogy a harmadik generációs készülékek a jövőben egyre kisebbek és könnyebbek lesznek és egyre nagyobb számban lesznek jelen a kereskedelmi forgalomban. Keiji szerint a jövő esztendő elején debütálnak majd azon első 3G mobiltelefonok, melyek 100 grammnál könnyebbek lesznek, egy feltöltéssel elérhető készenléti idejük pedig meghaladja a 300 órát. Az NTT DoCoMo vezetőjének víziója szerint a 2005-ben napvilágot látó legújabb harmadik generációs készülékekben 800 MHz-es frekvenciával rendelkező központi processzor, 1,6 GB belső memória, valamint 4 GB cserélhető memória kap majd helyet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle