Connect with us

Hirdetés

technokrata

Határon túli magyarok a Coedu Tudásháló versenyen

Kütyük

Határon túli magyarok a Coedu Tudásháló versenyen

A nagy érdeklődés miatt a szervezők meghosszabbították a Coedu Tudásháló elektronikustananyag-készítő verseny nevezési határidejét, melyre határainkon túlról is komoly érdeklődés mutatkozik.

Mint korábban írtuk, november 27-től lehet nevezni a Coedu Tudásháló versenyre. Az internetes erőpróbát idén az Oktopusz Alapítvány rendezi a Coedu Távoktatási Kft-vel közösen, amely a verseny rendelkezésre bocsátotta elektronikus távoktatási rendszerét.

A szervezők nagy örömére szolgál, hogy terveiknek megfelelően határainkon túlról is komoly érdeklődés kíséri a versenyt. „Nálunk, az általános iskolában, most van folyamatban, hogy a diákok is használhassák az Internetet. Nagyon vonzó a pályázaton való részvétel, és nagy reményeket fűzök hozzá.” – nyilatkozta egy szabadkai pedagógus.

A nagyszámú magyarországi és határon túli csapat alapos felkészülése és sikeres regisztrációja érdekében a verseny jelentkezési határidejét egy héttel kitolták: a nevezés utolsó időpontja 2003. december 19-ére módosult. A szervezők ezt a határidőt követően adják ki a verseny résztvevőinek a Coedu Tudásháló rendszerhez a hozzáférést, hogy a versenyzők megkezdhessék a pályázatok kidolgozását. A rajtra váró csapatoknak az indulásig is van mit tenniük: a tavalyi győztes pályamunkák bárki számára hozzáférhetők a verseny honlapján, tanácsos ezeket tanulmányozni, illetve megkezdhetik a feladatok elosztását és az anyagok gyűjtését.

A diákokat az is ösztönözheti a Coedu Tudásháló versenyen való részvételre, hogy a tanulmányi versenyen elért helyezésük segítheti a továbbtanulásukat, hiszen egyes iskolákban előnyt jelenthet az ezen a megmérettetésen elért siker. A szervezők bíznak benne, hogy a résztvevők ilyen módon is hasznosíthatják az itt szerzett tapasztalataikat.

A szervezők 12-19 éves diákokból és felnőtt segítőikből álló, 3-8 fős csapatok jelentkezését várják a verseny honlapján. A versenyre a nevezés ingyenes.

A verseny 2004. májusáig zajlik. A legmagasabb pontszámot elért tananyag kapja a fődíjat, amely egy-egy MP3-as discman a készítő csapat minden tagjának. Ezen felül kategória első díjak és különdíjak kerülnek kiosztásra. A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az Interneten keresztül.

A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke. Médiatámogatók: Index.hu, Multinfo 2000 Kht., MODEM IDŐK (Petőfi Rádió), Magyar Televízió.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés