Connect with us

technokrata

Határon túli magyarok a Coedu Tudásháló versenyen

Kütyük

Határon túli magyarok a Coedu Tudásháló versenyen

A nagy érdeklődés miatt a szervezők meghosszabbították a Coedu Tudásháló elektronikustananyag-készítő verseny nevezési határidejét, melyre határainkon túlról is komoly érdeklődés mutatkozik.

Mint korábban írtuk, november 27-től lehet nevezni a Coedu Tudásháló versenyre. Az internetes erőpróbát idén az Oktopusz Alapítvány rendezi a Coedu Távoktatási Kft-vel közösen, amely a verseny rendelkezésre bocsátotta elektronikus távoktatási rendszerét.

A szervezők nagy örömére szolgál, hogy terveiknek megfelelően határainkon túlról is komoly érdeklődés kíséri a versenyt. „Nálunk, az általános iskolában, most van folyamatban, hogy a diákok is használhassák az Internetet. Nagyon vonzó a pályázaton való részvétel, és nagy reményeket fűzök hozzá.” – nyilatkozta egy szabadkai pedagógus.

A nagyszámú magyarországi és határon túli csapat alapos felkészülése és sikeres regisztrációja érdekében a verseny jelentkezési határidejét egy héttel kitolták: a nevezés utolsó időpontja 2003. december 19-ére módosult. A szervezők ezt a határidőt követően adják ki a verseny résztvevőinek a Coedu Tudásháló rendszerhez a hozzáférést, hogy a versenyzők megkezdhessék a pályázatok kidolgozását. A rajtra váró csapatoknak az indulásig is van mit tenniük: a tavalyi győztes pályamunkák bárki számára hozzáférhetők a verseny honlapján, tanácsos ezeket tanulmányozni, illetve megkezdhetik a feladatok elosztását és az anyagok gyűjtését.

A diákokat az is ösztönözheti a Coedu Tudásháló versenyen való részvételre, hogy a tanulmányi versenyen elért helyezésük segítheti a továbbtanulásukat, hiszen egyes iskolákban előnyt jelenthet az ezen a megmérettetésen elért siker. A szervezők bíznak benne, hogy a résztvevők ilyen módon is hasznosíthatják az itt szerzett tapasztalataikat.

A szervezők 12-19 éves diákokból és felnőtt segítőikből álló, 3-8 fős csapatok jelentkezését várják a verseny honlapján. A versenyre a nevezés ingyenes.

A verseny 2004. májusáig zajlik. A legmagasabb pontszámot elért tananyag kapja a fődíjat, amely egy-egy MP3-as discman a készítő csapat minden tagjának. Ezen felül kategória első díjak és különdíjak kerülnek kiosztásra. A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az Interneten keresztül.

A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke. Médiatámogatók: Index.hu, Multinfo 2000 Kht., MODEM IDŐK (Petőfi Rádió), Magyar Televízió.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle