Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet megváltoztatja vásárlási szokásainkat

Kütyük

Az Internet megváltoztatja vásárlási szokásainkat

Régebben a Világháló elsősorban információs forrás volt egy-egy tárgy megvétele előtt, amit követett a boltban vagy telefonon keresztül történő megvásárlás. Egyre gyakoribb azonban ennek a fordítottja.

Egy, az USA-ban végzett felmérés szerint a felhasználók közel fele használja arra az Internetet, hogy információt gyűjtsön a kiszemelt árucikk(ek)ről, majd megveszi az(oka)t boltban vagy katalógusból rendeli meg. A válaszolók 45 százaléka viszont arról számolt be, hogy üzletekben ˝vadássza össze˝ vagy katalógusokból nézi ki a keresett termékeket, majd online vásárolja meg, amihez szeretne hozzájutni. A Shop.org és a Bizrate.com felmérése 1252 online vásárló és 80 kiskereskedő megkérdezésével jött létre, melynek keretében a vásárlási szokásokról tudakozódtak.

Az online rendelések kedveltségének folyamatos emelkedéséhez – sok egyéb tényező mellett – az is hozzájárul, hogy többnyire ingyen vállalják egy bizonyos értékhatár felett a kiszállítást (erre egyébként hazai példák is akadnak szép számmal). Ezenfelül az internetezők számának folyamatos emelkedése is rásegít a trendre. Mindennek eredményeként idén várhatóan sosemlátott magasságokba emelkedik az internetes eladások értéke – a bevásárlási szezon első két hét erősségét tekintve bizakodóak a kereskedők. Előreláthatólag a tavalyi, hasonló időszakhoz képest 25 százalékkal nagyobb értékben kerülnek majd idén online módon eladásra az ajándékoknak szánt termékek.

Két hete egyébként még csak 21 százalékos bővülést vártak a kereskedők, ám most már azt tartják valószínűnek, hogy csak az USA-ban 12,4 milliárd dollár értékben fognak eladni árukat az Internet segítségével – a karácsonyi bevásárlási időszakban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés