Connect with us

technokrata

A Coca Cola is zeneletöltő szolgáltatást indít

Kütyük

A Coca Cola is zeneletöltő szolgáltatást indít

Nagy-Britanniában az üdítőital-gyártó januárban beszáll az internetes zeneüzletbe.

Míg a Pepsi az Apple-lel erősít (az amerikai kóla és chips óriáskonszern körülbelül 100 millió dal letöltését rendelte meg Steve Jobs cégétől), addig a Coca Cola úgy döntött, hogy saját maga vág bele az internetes zenekereskedelembe. Az üdítőital-gyártó vezetése ugyanis úgy döntött, nem lehet kihagyni ezt az üzletet.


Ezt az üzletet, mely amúgy is túlterheltnek mondott – alig fél/háromnegyed évvel azt követően, hogy igazából beindult a piac. Az Apple, mint az – iTunes zeneboltja révén – legsikeresebb szereplője a piacnak, még nem is volt képes igazán profitot termelni; s még olyan nevek találhatók meg ebben a szegmensben, mint a Napster, a Pressplay stb. Az illegális zeneletöltést már nem is említve.

Mindezek a kilátások azonban nem hatják, hatották meg a Coca Colát, mely januárban az Egyesült Királyságban indítja be (elsőként) fizetős online zeneszolgáltatását. Értesülések szerint egy körülbelül 250 ezer darabból álló gyűjteményből választhatnak majd maguknak a leendő vásárlók – ebben pedig az öt nagy kiadó mindegyikének kínálatából jócskán szerepelnek dalok. Eminem vagy Elvis Presley – szinte minden stílust felvonultat a Coca Cola. Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy egy dal mennyibe fog kerülni, az azonban kiderült, hogy az üdítőital-gyártó a brit OD2 zeneletöltő specialista segítségét fogja igénybe venni tervének kivitelezéséhez.

Az induláskor csak brit lakosok számára elérhető szolgáltatás weblapja már létezik, ámbár a tartalma kimerül egy e-mailes értesítésre való feliratkozásban.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle