Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ázsiai gyártók elősegítik a Microsoft mobilpiaci terjeszkedését

Kütyük

Az ázsiai gyártók elősegítik a Microsoft mobilpiaci terjeszkedését

Köztudott, hogy a Microsoft a személyi számítógépes piac után a mobiltelefonok piacát is mihamarabb meg szeretné hódítani magának, ebben pedig nem kis segítséget jelent számára, hogy az ázsiai mobilgyártók egyre nagyobb arányban szimpatizálnak a különböző Microsoft szoftverekkel.

Az okostelefonok és kéziszámítógépek piacát jelen pillanatban három nagy szoftverfejlesztő dominálja, az Egyesült Királyságbeli Symbian, valamint az amerikai székhelyű PalmSource, illetve Microsoft.

Úgy gondolom, hogy a Tajvanon gyártott, Microsoft szoftveres okostelefonok piaci debütálása komoly lendületet adhat a mobilpiacon a Microsoftnak, hiszen a tajvani gyártóknak hála, viszonylag rövid időn belül széles körben elterjedhetnek ezen készülékek – nyilatkozta Alex Wu, a KGI Securities nevezetű tajvani piackutató cég mobil telekommunikációs szakértője. Wu szerint a redmondi mamtuvállalat felismerte, hogy érdemes jó kapcsolatban lennie a tajvani gyártókkal.

Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy az okostelefonok jelenleg mintegy háromszázalékos részesedéssel rendelkeznek a mobiltelefon piacon, ami konkrétan azt jelenti, hogy az idei esztendőben világszerte mintegy 13 millió darab okostelefon talál gazdára. Az okostelefon piacon a Symbian körülbelül 60-70 százalékos részesedéssel rendelkezik, a Microsoft pedig nem titkoltan a Symbian kárára szeretne terjeszkedni az előttünk álló években.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés