Connect with us

technokrata

A tajvani gyártók nem tudnak elegendő LCD-t és kamera modult szállítani

Kütyük

A tajvani gyártók nem tudnak elegendő LCD-t és kamera modult szállítani

A nagy mobiltelefon gyártó cégek tajvani beszállító partnerei képtelenek megfelelő mennyiségű színes folyadékkristályos kijelzőt, illetve digitális fényképezőgép modult gyártani.

Szakértők szerint mindez komoly kihatással lehet a mobiltelefon készülékek piacára, ugyanis a gyártók az év végi ünnepek alatt adott esetben nem tudnak annyi telefont piacra dobni, amennyire igény lenne, és egyesek úgy vélik, hogy a hiány negatív hatásai még a jövő év elején is érezhetők lesznek.

Konkrét példát tekintve, a világ második legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Motorola a múlt csütörtökön adott hírt arról, hogy alkatrészhiány miatt a tervezettnél jóval kevesebb integrált digitális fényképezőgépes mobilt tud piacra dobni az év utolsó hónapjában. Az amerikai székhelyű gyártó azonban ezzel a problémával koránt sincs egyedül, hiszen hasonló nehézségekkel küzd a piacvezető finn Nokia, a német Siemens, illetve a japán-svéd Sony Ericsson is.

Jelen pillanatban az a helyzet, hogy a mobiltelefon piacon sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat, és úgy gondolom, hogy a legtöbb mobiltelefon beszállító képtelen lépést tartani a piaci igényekkel – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Major Li, Tajvan legnagyobb kamerás mobil lencse beszállító vállalatának az egyik vezetője. Li elmondta, hogy a hiány várhatóan a jövő évben sem fog megszűnni, ugyanis az előrejelzések azt mutatják, hogy 2004-ben további mintegy 40 százalékos növekedés várható a kamerás telefonok piacán.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle