Connect with us

technokrata

Wi-Fi, VoIP szolgáltatásokkal gazdagodnak az okostelefonok

Kütyük

Wi-Fi, VoIP szolgáltatásokkal gazdagodnak az okostelefonok

A különböző mikrochipek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó SyChip egy olyan új szoftvert tesztel, melynek köszönhetően SDIO (Secure Digital I/O) vezeték nélküli LAN kártyája hamarosan már az okostelefonokat is Wi-Fi képességekkel ruházhatja fel.

A kártya és az új szoftver révén az okostelefonok a WLAN hálózatok segítségével is továbbíthatnak adatokat és amennyiben egy vállalati IP telefonos szolgáltatáshoz vannak csatlakozva, akár VoIP (Voice over Internet Protocol) telefonként is használhatók.

Navi Miglani, a SyChip marketing részlegének igazgatója elmondta, hogy az okostelefon tulajdonosok vélhetően nagy örömmel veszik majd, hogy készülékeik Wi-Fi szolgáltatásokat is biztosítanak számukra, ezzel a technológiával ugyanis a korábbiaknál jelentősen nagyobb adatátviteli sebesség érhető el, valamint további előny, hogy a VoIP megoldásnak hála az üzletemberek az irodában tartózkodva, illetve utazás közben ugyanazt a készüléket használhatják.

A SyChip által kifejlesztett SDIO 802.11b WLAN kártya egy ideje már kapható a kereskedelmi forgalomban. Az eszköz konkrétan a SanDisk termékskálájában lelhető fel, mint kéziszámítógépekhez szánt kiegészítő kártya. A SyChip munkatársai elmondták, hogy a 130 dolláros áron kapható kártya az okostelefonokban is használható, ehhez azonban azt a szoftvert kell igénybe venni, melyet a SyChip éppen most tesztel és hamarosan elérhető lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle