Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hölgyek nyitottak az új mobil technológiák, így például a 3G felé

Kütyük

A hölgyek nyitottak az új mobil technológiák, így például a 3G felé

A hölgyek az új technológiai megoldásokat elsősorban a funkcionalitás szemszögéből tekintik és tökéletesen nyitottak az UMTS, vagyis a harmadik generációs mobiltelefónia irányában – derül ki egy a Siemens által háromezer német, francia, illetve brit megkérdezett körében készített felmérésből.

A tanulmány rávilágít arra az érdekességre, hogy míg a férfiak körében az új technológiák elsősorban érzelmi húrokat pengetnek meg, addig a nők szigorúan az alapján ítélnek meg egy-egy új megoldást, hogy az a gyakorlatban mennyire használható, illetve hasznos.

A jelentés készítői elmondták, hogy technológiai szempontból a nők koránt sincsenek lemaradva a férfiak mögött, jelentősen több rövid szöveges üzenetet küldenek, és abszolút nyitottak a minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebességet biztosító harmadik generációs mobiltelefon technológiák irányában. A megkérdezettek közül egyébként mind a férfiak, mind pedig a nők fele úgy vélekedik, hogy az UMTS a közeljövőben komoly piaci sikereket érhet el. Az UMTS sikereit illetően jelenleg a brit férfiak a legoptimistábbak, őket követik a sorban a francia férfiak, majd pedig a német nők.

A hölgyeket a mobiltelefonok kapcsán leginkább a különböző üzenetküldési szolgáltatások, így például az SMS, az MMS, illetve az e-mail érdekli. Elmondható, hogy a nőket a három említett nyugat-európai ország mindegyikében jobban érdeklik az MMS-es kép-, illetve videoküldési szolgáltatások, mint a férfiakat. A hölgyek úgy vélekednek, hogy a harmadik generációs telefonok egyszerűbbé tehetik a hétköznapokat, és többségük már tervbe is vette egy-egy 3G készülék megvásárlását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés