Connect with us

technokrata

Kitiltják a kamerás mobilokat az öltözőkből

Kütyük

Kitiltják a kamerás mobilokat az öltözőkből

Az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok mostanság egyre több személyiségi jogi kérdést vetnek fel és tulajdonképpen már meg sem lepődünk azon, hogy egyre több helyen tiltják ezen készülékek használatát.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a Samsung megtiltotta, hogy gyártóüzemeiben kamerás mobilokat használjanak, a legfrissebb híradások pedig arról szólnak, hogy az Egyesült Államokban egyre több sportcsarnok öltözőjéből tiltják ki ezen készülékeket.

Legutóbb például a kaliforniai Mount Tam Racquet Club öltözőjében tiltották meg a mobiltelefonok használatát. Rod Heckelman, a sportklub vezérigazgatója elmondta, hogy erre a lépésre azért kényszerült rá a klub, mert az utóbbi időkben egyre többször okozott gondot, hogy egyesek nem csak mobiltelefonálásra, hanem rejtett fényképezésre is felhasználták nagy tudású készülékeiket. Heckelman hozzátette, hogy az öltözőkben mostantól nem csak az integrált fényképezőgéppel felvértezett mobilok, hanem minden mobiltelefon használata tiltva van, ugyanis képtelenség lenne a kamerás és kamera nélküli mobilokat külön-külön kezelni.

Az Egyesült Államokban jelenleg mintegy hárommillióan rendelkeznek kamerás mobiltelefonnal és az előrejelzések azt mutatják, hogy ezen fényképezőgép, illetve kamkorder funkciókkal ellátott készülékek népszerűsége a közeljövőben rohamos mértékben fog növekedni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp