Connect with us

Az NTT DoCoMo Linuxos mobilok fejlesztésére ösztönzi a gyártókat

Kütyük

Az NTT DoCoMo Linuxos mobilok fejlesztésére ösztönzi a gyártókat

Japán vezető mobiltelefon szolgáltatója, az NTT DoCoMo arra ösztönzi a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégeket, hogy a jövőben fejlesszenek Linux operációs rendszerrel ellátott modelleket.

Karen Lurker, a mobil operátor szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Linux operációs rendszer révén egyrészt olcsó, másrészt pedig rendkívül széles szolgáltatási körű mobiltelefonokat lehet készíteni. Az NTT DoCoMo nem titkoltan abban bízik, hogy beszállító partnerei, az NEC, a Panasonic, a Toshiba és a Fujitsu hamarosan rendkívül jó vételnek számító Linuxos mobilokkal rukkolnak majd elő.

˝Szó sincs arról, hogy az NTT DoCoMo arra kérné a mobiltelefon gyártókat, hogy a jövőben már csak és kizárólag Linux alapú mobil készülékeket gyártsanak. Mi csak azt mondjuk, hogy a gyártók jól tennék, ha megvizsgálnák annak lehetőségét, hogy jelenlegi termékskálájukat Linuxos modellekkel bővítsék ki. A Linux egy nyílt forrású operációs rendszer, mely mentes a különböző licenszdíjaktól, vagyis mindenképpen jó választásnak tűnik˝ – nyilatkozta a vállalat szóvivője.

Az IDC piackutató cég szerint a high-end kategóriás okostelefonok piacán a Linux 2006-ig mintegy 4,2 százalékos piaci részesedésre fog szert tenni. Ezt a piaci szegmenst jelen pillanatban egyébként a Symbian uralja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom