Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NTT DoCoMo Linuxos mobilok fejlesztésére ösztönzi a gyártókat

Kütyük

Az NTT DoCoMo Linuxos mobilok fejlesztésére ösztönzi a gyártókat

Japán vezető mobiltelefon szolgáltatója, az NTT DoCoMo arra ösztönzi a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégeket, hogy a jövőben fejlesszenek Linux operációs rendszerrel ellátott modelleket.

Karen Lurker, a mobil operátor szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Linux operációs rendszer révén egyrészt olcsó, másrészt pedig rendkívül széles szolgáltatási körű mobiltelefonokat lehet készíteni. Az NTT DoCoMo nem titkoltan abban bízik, hogy beszállító partnerei, az NEC, a Panasonic, a Toshiba és a Fujitsu hamarosan rendkívül jó vételnek számító Linuxos mobilokkal rukkolnak majd elő.

˝Szó sincs arról, hogy az NTT DoCoMo arra kérné a mobiltelefon gyártókat, hogy a jövőben már csak és kizárólag Linux alapú mobil készülékeket gyártsanak. Mi csak azt mondjuk, hogy a gyártók jól tennék, ha megvizsgálnák annak lehetőségét, hogy jelenlegi termékskálájukat Linuxos modellekkel bővítsék ki. A Linux egy nyílt forrású operációs rendszer, mely mentes a különböző licenszdíjaktól, vagyis mindenképpen jó választásnak tűnik˝ – nyilatkozta a vállalat szóvivője.

Az IDC piackutató cég szerint a high-end kategóriás okostelefonok piacán a Linux 2006-ig mintegy 4,2 százalékos piaci részesedésre fog szert tenni. Ezt a piaci szegmenst jelen pillanatban egyébként a Symbian uralja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés