Connect with us

technokrata

Vodafone mobiltelefon újrahasznosítási projekt

Kütyük

Vodafone mobiltelefon újrahasznosítási projekt

Karácsony közeledtével a Vodafone portugáliai részlege országos mobiltelefon gyűjtési és újrahasznosítási projektet indított, melynek keretein belül az előfizetők kidobásra ítélt régi készülékeiktől biztonságos módon szabadulhatnak meg.

A programkiírás szerint azok az előfizetők, akik régi telefonjaikat beviszik a Vodafone-hoz, 12 dolláros, vagyis közel 3.000 forintos kedvezményt kapnak új mobiltelefon vásárlása esetén.

A világ legnagyobb mobil operátoraként jegyzett vállalat munkatársai elmondták, hogy a Vodafone minden egyes leadott és a későbbiekben újrahasznosított mobiltelefon után 30 centet adományoz egy környezetvédelmi szervezetnek. Ez a non-profit szervezet az összegyűlt pénzt új kutatási és fejlesztési projektekre kívánja felhasználni.

Portugáliában egyébként a Vodafone volt az első mobil szolgáltató, mely mobiltelefonos újrahasznosítási programot indított, először 2001 novemberében. Akkor is és most is kis gyűjtődobozokat helyeztek el a Vodafone kirendeltségekben, ahová az ügyfelek nem csak régi mobil készülékeiket, hanem akár akkumulátoraikat, illetve elhasznált mobil kiegészítőiket is bedobhatják. Az ily módon összegyűjtött eszközöket a Vodafone egy külsős céghez szállíttatja el, ahol megfelelő módon sor kerül azok újrahasznosítására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp