Connect with us

technokrata

Továbbra is hiány lesz a 3G mobilokból

Kütyük

Továbbra is hiány lesz a 3G mobilokból

Szakértők szerint a piacon a közeljövőben továbbra is hiánycikkeknek számítanak majd a harmadik generációs mobiltelefonok, melynek hátterében elsősorban az áll, hogy a gyártók folyamatos küzdelmet folytatnak a szoftverhibákkal, illetve még mindig nem rendelkeznek olyan gyártási technológiákkal, melyek révén megfelelő mennyiségű és minőségű 3G mobilt lehetne előállítani relatíve kedvező áron.

Mint ismeretes, a harmadik generációs mobiltelefonos technológiák világszerte nagyon lassan jelennek csak meg a piacon, aminek egyrészt az az oka, hogy az előfizetők még nem nyitottak ezen nagy adatátviteli sebességet biztosító, általában drága szolgáltatásokra, másrészt pedig a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégek képtelenek elegendő számú 3G mobilt forgalomba hozni.

A harmadik generációs készülékek piacán tapasztalható hiány többek közt annak is “köszönhető”, hogy a gyártók nem igazán mernek kifejleszteni olyan új modelleket, melyek iránt a későbbiekben esetlegesen csak visszafogott kereslet fog mutatkozni. A mobil operátoroknak viszont nagyon is szükségük lenne a 3G készülékek széles skálájára, ellenkező esetben ugyanis nehéz meggyőzni az előfizetőket a 2G-ről, illetve 2,5G-ről a 3G-re történő váltás előnyeiről. Egyes források szerint egyébként egy harmadik generációs mobil készüléket kétszer-háromszor nehezebb kifejleszteni, illetve legyártani, mint egy hagyományos GSM telefont.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle