Connect with us

technokrata

Elindult Szerbia első EDGE szolgáltatása

Kütyük

Elindult Szerbia első EDGE szolgáltatása

Szerbiában beindult az első EDGE szolgáltatás, miután az egyik vezető helyi mobil operátor, a Mobtel Srbija üzembe helyezte első kísérleti EDGE hálózatát.

A vállalat munkatársai egyelőre nem kívántak nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy első körben hány előfizető veheti majd igénybe az új szolgáltatást, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a kezdetekben mely szerb városokban lesz elérhető az EDGE technológia.

Ismeretes, hogy az EDGE legnagyobb előnye nem más, mint hogy segítségével a jelenlegi GSM/GPRS hálózatokénál adott esetben akár négyszer nagyobb adatátviteli sebesség is elérhető. A 2,5G (GPRS) és a 3G (UMTS) között elhelyezkedő 2,75G (EDGE) technológia jelentősen olcsóbban vezethető be a mobilpiacra, mint a 3G, igaz adatátviteli sebessége elmarad azétól.

Szakértők szerint elsősorban azért van szükség az EDGE, később pedig az UMTS bevezetésére, mert az előfizetők mobiltelefonos szokásai az elmúlt időkben alaposan megváltoztak, hiszen manapság már nagy méretű képanyagok, hangfelvételek és videoanyagok közlekednek az egyes mobil készülékek között. Hazánkban az eddigiekben a Westel és a Pannon GSM indított EDGE szolgáltatásokat és ezen szolgáltatók már különböző UMTS kísérleteket is folytatnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp