Connect with us

technokrata

Távoktatás harmadik generációs mobilok segítségével

Kütyük

Távoktatás harmadik generációs mobilok segítségével

Egy szingapúri műszaki iskolában a tanulók hamarosan akár már nagy adatátviteli sebességre képes újgenerációs mobiltelefonjaik révén, akár távolról is részt vehetnek majd az oktatásban.

A The Straits Times című helyi lap jelentése szerint a szingapúri mobiltelefonos szolgáltatók által támogatott érdekes projektben első körben hét tanár és két diák vesz majd részt.

A projekt keretein belül tanulók vadonatúj, internet alapú távoktatási megoldásokat próbálhatnak majd ki, még pedig nem notebookok, vagy éppen kéziszámítógépek segítségével, hanem nagy adatátviteli sebességű, harmadik generációs (3G) mobiltelefonok révén. A műszaki iskola tanulói high-tech mobil készülékeik segítségével akár otthonról is hozzájuthatnak majd a szövegeket és képeket tartalmazó tananyagokhoz, de ami talán ennél is érdekesebb, mobiltelefonjaik révén akár az osztálytermekben elhelyezett különböző eszközöket is távirányíthatják majd.

Szingapúrban a három helyi mobiltelefonos operátor a várakozások szerint valamikor a jövő esztendő végén indítja majd be harmadik generációs mobil szolgáltatásait.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle