Connect with us

technokrata

A mobil szolgáltatók pénzt kérnek majd az okostelefonok támogatásáért?

Kütyük

A mobil szolgáltatók pénzt kérnek majd az okostelefonok támogatásáért?

Ahogy a mobil készülékek egyre nagyobb tudásúak lesznek és a mobiltelefonok okostelefonokká alakulnak, a mobil operátorok szépen lassan véget vetnek az ingyenes terméktámogatási szolgáltatásaiknak, ami az előfizetők számára akár jelentős extra kiadásokat is jelenthet.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy ez elsősorban vállalati szinten okoz majd gondokat. Jelen pillanatban az a helyzet, hogy amennyiben egy okostelefon tulajdonos technikai segítségre szorul, azonnal mobil operátora ügyfélszolgálatát hívja, még abban az esetben is, ha esetleg a készülékén futtatott vállalati szoftverrel kapcsolatos a problémája.

Dean Bubley, a Disruptive Analysis tanácsadó cég vezető elemzője szerint a mobiltelefonok az elmúlt időkben egyszerű, néhány feladatos telekommunikációs eszközökből rendkívül nagy tudású, széles szolgáltatási körű mobil eszközökké avanzsáltak, és a mobil szolgáltatóknak lassan már nincs kapacitásuk ezen összetett készülékek ingyenes terméktámogatására. Ahogy a készülékek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások egyre összetettebbek lesznek, az operátorok helyzete egyre rosszabb lesz – nyilatkozta Bubley, majd feltette a kérdést, hogy egy szolgáltatónak miért érné meg, hogy előfizetőinek elmagyarázza, mit is jelent a Bluetooth technológia, illetve hogy hogyan kell használni ezt a vezeték nélküli technológiát.

A mobil szolgáltatók képviselői egyelőre nem kívántak kommentárt fűzni az ügyhöz.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle