Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európában 2004-ben, Ausztráliában 2005-ben indul a Vodafone 3G

Kütyük

Európában 2004-ben, Ausztráliában 2005-ben indul a Vodafone 3G

A Vodafone 2005-ben annak ellenére is beindítja ausztráliai harmadik generációs mobil szolgáltatásait, hogy nem sikerült olyan lokális partnerre találnia, akivel megoszthatná az új technológiára történő átállás meglehetősen komoly összegeit.

Érdekesség, hogy az ország két legnagyobb mobiltelefon operátora, a Telstra és az Opus továbbra is azon az állásponton van, hogy a jelenlegi piaci körülmények között korai lenne még a harmadik generációs megoldásokról beszélni, vagyis a kenguruk földjén egyelőre csak a Vodafone rendelkezik konkrét 3G tervekkel.

A világ legnagyobb mobil telekommunikációs szolgáltatójaként jegyzett Vodafone munkatársai nem kívánták megjelölni azt a pontos összeget, melyet a vállalat a harmadik generációs hálózatok kiépítésére szán, annyit azonban elárultak, hogy az elkövetkezendő két esztendőben több száz millió dolláros fejlesztésekre lehet számítani. A mostani bejelentés kapcsán arról is szó esett, hogy a Vodafone csoport a jövő év márciusában Európában is beindítja limitált 3G szolgáltatásait, azonban a 3G igazán csak valamikor 2004 végén jelenik meg a kontinensen, amikor is várhatóan már megfelelő mennyiségű harmadik generációs mobil készülék lesz elérhető a piacon.

A Vodafone számára egyértelműen a 3G jelenti a jövőt, tehát úgy gondolom, hogy ebbe az irányba kell haladnunk – nyilatkozta Grahame Maher, a Vodafone ausztráliai részlegének ügyvezető igazgatója, aki elmondta, hogy a vállalat hosszú hónapokon át kereste potenciális 3G partnereit, azonban végül is ezen kezdeményezése kudarcot vallott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés