Connect with us

technokrata

Egyre többen mondják le vezetékes telefon előfizetésüket

Kütyük

Egyre többen mondják le vezetékes telefon előfizetésüket

Igaznak bizonyultak azon korábbi előrejelzések, melyek szerint idővel egyre többen teljesen áttérnek a vezetékes telefonokról a mobiltelefonok használatára, a Pew Internet and American Life Project legfrissebb tanulmányából ugyanis kiderül, hogy az Egyesült Államokban élők mintegy két százaléka otthon már egyáltalán nem használ vezetékes telefont.

A tanulmányt egyébként pont azon a napon hozták nyilvánosságra, amikor hatályba lépett az FCC számhordozhatósági rendelete, mely többek közt lehetővé teszi, hogy az előfizetők mobiltelefonra történő váltás esetén megőrizzék régi hívószámukat. A szakértők most azon vitáznak, hogy az FCC ezen rendelete vajon képes lesz-e arra, hogy felgyorsítsa a vezetékesről mobil telekommunikációs technológiára történő váltást.

John Horrigan, a Pew Internet and American Life Project-féle jelentés egyik készítője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy korai lenne még temetni a vezetékes telefonvonalakat, azok ugyanis még jó ideig használatban lesznek, mindenesetre immár egyre jobban érzékelhető, ahogy a mobil megoldások szépen lassan törnek előre. Főleg a technikai újdonságok iránt érdeklődő fiatalok körében vannak sokan olyanok, akik azt kérdezik maguktól, hogy tulajdonképpen minek nekem vezetékes vonal, majd pedig úgy döntenek, hogy lemondják vezetékes előfizetésüket – mondta Horrigan.

A jelentésből ezenkívül az is kiderül, hogy a mobiltelefonnal rendelkező amerikaiak közel húsz százaléka gondolt már arra, hogy lemondja vezetékes telefon előfizetését. Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor az otthonaikban vezetékes telefont már egyáltalán nem használó előfizetők száma a jelenlegi két százalékról öt éven belül mintegy tizenöt százalékra fog növekedni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle