Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony Ericsson terjeszkedni szeretne

Kütyük

A Sony Ericsson terjeszkedni szeretne

A legfrissebb adatok alapján a mobilpiac jelenleg mintegy 5,4 százalékát uraló Sony Ericsson Mobile Communications a jövő esztendőben mintegy 7-10 százalékra kívánja növelni piaci részesedését.

Gunilla Nordstorm, a japán-svéd vegyesvállalat alelnöke elmondta, hogy a Sony Ericsson az idei év harmadik negyedévében több mint 7,1 millió darab mobiltelefont adott el, vagyis közel 42 százalékkal több készüléket, mint 2002 hasonló időszakában. Nordstorm szerint a cég kedvezően alakuló eladási mutatói elsősorban annak köszönhetők, hogy a T610 típusjelzésű integrált digitális fényképezőgépes mobiltelefon rendkívül kedvező fogadtatásra talált a vásárlók körében.

A Sony Ericsson a javuló eladási mutatók következtében az utolsó negyedévben már mintegy 72,8 millió dolláros nettó nyereségre tett szert, és tudni lehet, hogy a vállalat az első három negyedévben közel 19 millió darab mobiltelefont hozott forgalomba világszerte.

Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentése szerint 5,4 százalékos piacrésze révén a Sony Ericsson nincs jelen a világ öt legnagyobb mobiltelefon gyártóját felsoroló toplistán. Az IDC adataiból kiderül, hogy a Nokia dominanciáját egyetlen konkurens sem képes veszélyeztetni, a finn gyártó után pedig szépen sorban a következő cégek lelhetők fel a toplistán: Motorola, Samsung Electronics, Siemens, LG Electronics. Utóbbi dél-koreai vállalat piacrésze egyébként alig nagyobb, mint a Sony Ericssoné, konkrétan 5,8 százalékos.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés