Connect with us

technokrata

A Sony Ericsson terjeszkedni szeretne

Kütyük

A Sony Ericsson terjeszkedni szeretne

A legfrissebb adatok alapján a mobilpiac jelenleg mintegy 5,4 százalékát uraló Sony Ericsson Mobile Communications a jövő esztendőben mintegy 7-10 százalékra kívánja növelni piaci részesedését.

Gunilla Nordstorm, a japán-svéd vegyesvállalat alelnöke elmondta, hogy a Sony Ericsson az idei év harmadik negyedévében több mint 7,1 millió darab mobiltelefont adott el, vagyis közel 42 százalékkal több készüléket, mint 2002 hasonló időszakában. Nordstorm szerint a cég kedvezően alakuló eladási mutatói elsősorban annak köszönhetők, hogy a T610 típusjelzésű integrált digitális fényképezőgépes mobiltelefon rendkívül kedvező fogadtatásra talált a vásárlók körében.

A Sony Ericsson a javuló eladási mutatók következtében az utolsó negyedévben már mintegy 72,8 millió dolláros nettó nyereségre tett szert, és tudni lehet, hogy a vállalat az első három negyedévben közel 19 millió darab mobiltelefont hozott forgalomba világszerte.

Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentése szerint 5,4 százalékos piacrésze révén a Sony Ericsson nincs jelen a világ öt legnagyobb mobiltelefon gyártóját felsoroló toplistán. Az IDC adataiból kiderül, hogy a Nokia dominanciáját egyetlen konkurens sem képes veszélyeztetni, a finn gyártó után pedig szépen sorban a következő cégek lelhetők fel a toplistán: Motorola, Samsung Electronics, Siemens, LG Electronics. Utóbbi dél-koreai vállalat piacrésze egyébként alig nagyobb, mint a Sony Ericssoné, konkrétan 5,8 százalékos.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp