Connect with us

technokrata

Japán és Kína közös 4G fejlesztéseket kíván folytatni

Kütyük

Japán és Kína közös 4G fejlesztéseket kíván folytatni

A Kyodo hírügynökség a japán távközlési minisztériumhoz közel álló forrásokra hivatkozva közölte, hogy Japán és Kína a jövőben közös kutatási és fejlesztési munkálatokat kíván folytatni a minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebességre képes, következő generációs mobiltelefonok kapcsán.

A hírügynökség értesülései szerint a két ázsiai ország IPv6 alapú (Internet Protocol version 6) közös fejlesztési projektje a jövő hónapban veszi kezdetét és három évig fog tartani.

Konkrétan arról van szó, hogy míg a világ legtöbb országában egyelőre még a harmadik generációs mobiltelefonos technológiák is csak gyerekcipőben járnak, addig Japán és Kína már most a negyedik generációs technológiák felé kacsintgat. Érdekesség, hogy míg a harmadik generációs mobil eszközök révén ˝csak˝ 2,4 Mbps-os adatátviteli sebesség érhető el, addig a negyedik generációs készülékek segítségével akár a 100 Mbps-os sávszélesség is elérhető lesz.

A Kyodo beszámolt többek közt arról is, hogy a közös japán-kínai fejlesztési projekt céljai közé tartozik a negyedik generációs mobil technológiák megfelelő módon történő szabványosítása, vagyis a fejlesztők el szeretnék érni, hogy idővel világszerte az általuk kifejlesztett 4G technológiákat használják majd. A projektben egyébként számos nagyvállalat és egyetem munkatársai is részt fognak venni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák