Connect with us

Japán és Kína közös 4G fejlesztéseket kíván folytatni

Kütyük

Japán és Kína közös 4G fejlesztéseket kíván folytatni

A Kyodo hírügynökség a japán távközlési minisztériumhoz közel álló forrásokra hivatkozva közölte, hogy Japán és Kína a jövőben közös kutatási és fejlesztési munkálatokat kíván folytatni a minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebességre képes, következő generációs mobiltelefonok kapcsán.

A hírügynökség értesülései szerint a két ázsiai ország IPv6 alapú (Internet Protocol version 6) közös fejlesztési projektje a jövő hónapban veszi kezdetét és három évig fog tartani.

Konkrétan arról van szó, hogy míg a világ legtöbb országában egyelőre még a harmadik generációs mobiltelefonos technológiák is csak gyerekcipőben járnak, addig Japán és Kína már most a negyedik generációs technológiák felé kacsintgat. Érdekesség, hogy míg a harmadik generációs mobil eszközök révén ˝csak˝ 2,4 Mbps-os adatátviteli sebesség érhető el, addig a negyedik generációs készülékek segítségével akár a 100 Mbps-os sávszélesség is elérhető lesz.

A Kyodo beszámolt többek közt arról is, hogy a közös japán-kínai fejlesztési projekt céljai közé tartozik a negyedik generációs mobil technológiák megfelelő módon történő szabványosítása, vagyis a fejlesztők el szeretnék érni, hogy idővel világszerte az általuk kifejlesztett 4G technológiákat használják majd. A projektben egyébként számos nagyvállalat és egyetem munkatársai is részt fognak venni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom