Connect with us

technokrata

Az Intel komoly mobilpiaci tervekkel rendelkezik

Kütyük

Az Intel komoly mobilpiaci tervekkel rendelkezik

Paul Otellini, a világ elsőszámú chipgyártó vállalataként jegyzett Intel elnöke egy a napokban megrendezett konferencián arról beszélt, hogy a jövő esztendőben várhatóan több mint 10 millió Intel XScale mikroprocesszoros mobiltelefon fog forgalomba kerülni.

Otellini elmondta, hogy 2004-ben a világ tíz legnagyobb mobil operátora közül öt felvesz majd kínálatába olyan mobiltelefonokat, melyek XScale alapokon nyugszanak, noha ezen szolgáltatók közül név szerint csak egyet, konkrétan az Orange-t említette az Intel vezetője.

˝Örömmel mondhatom, hogy 2002-ben és 2003-ban több mobiltelefon gyártó is bizalmat szavazott XScale termékeinknek, ennek köszönhetően pedig 2004-ben elárasztják majd a piacot az ezen mikroprocesszorokra épülő mobil eszközök. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a jövő esztendőben már több mint 10 millió darab XScale chipes mobiltelefon fog gazdára találni világszerte˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Craig Barrett, a Santa Clara-i székhelyű gyártó elnök-vezérigazgatója.

Barrett utalt arra, hogy az Intel nagy fantáziát lát az olyan új, nagy adatátviteli sebességet nyújtó technológiákban, mint például az EDGE, vagy a WCDMA, illetve hamarosan piacra kívánja dobni a 802.11 vezeték nélküli szabványokkal kompatibilis termékei kifejezetten okostelefonokba szánt, ultra-alacsony fogyasztású új változatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp