Connect with us

technokrata

A világ legnagyobb kapacitású SIM kártyája

Kütyük

A világ legnagyobb kapacitású SIM kártyája

Az Oberthur Card Systems és az STMicroelectronics az olasz TIM telekommunikációs szolgáltató számára kifejlesztette a világ mindeddig legnagyobb adattároló kapacitással rendelkező SIM kártyáját, a SuperSIM-et, mely nem kevesebb mint 1 MB adatot képes tárolni.

A SIMphonIC 3G MEGA néven is ismert szuper SIM kártya központi részét képezi az a vadonatúj, STMicroelectronics által kifejlesztett mikrochip, az ST22FJ1M, mely áll egyrészt egy STMicroelectronics féle SmartJ Java gyorsítással rendelkező 32 bites processzorból, egy 1 MB kapacitású beágyazott flashmemória chipből, valamint egy az Oberthur Card Systems által kifejlesztett speciális mini operációs rendszerből. A SuperSIM kártya a fejlesztők elmondása szerint akár több száz JPEG formátumú kép eltárolását is lehetővé teszi.

˝Az 1 MB-os SuperSIM révén új harmadik generációs, multimédiás lehetőségek nyílnak meg a szolgáltatók előtt. A SIM kártyák rendkívül gyorsan fejlődnek, hiszen alig telt el néhány év az első 32 KB-os SIM kártyák, illetve néhány hónap a 128 KB kapacitású SIM megoldások bemutatkozása óta, most pedig már az 1 MB-os SIM kártyák is kézzel fogható közelségben vannak˝ – nyilatkozta Paolo Paganucci, a TIM egyik vezetője.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az 1 MB adattároló kapacitással rendelkező SuperSIM kártya mind a jelenleg széles körben használatos 2G, illetve 2,5G (GPRS) mobiltelefonos hálózatokban, mind pedig a szépen lassan terjedőben lévő 3G (UMTS/W-CDMA) hálózatokban használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp