Connect with us

technokrata

Októberben rekord mennyiségű LG mobilt adtak el

Kütyük

Októberben rekord mennyiségű LG mobilt adtak el

Dél-Korea egyik legdinamikusabban növekvő elektronikai vállalata, az LG Electronics a napokban arról számolt be, hogy októberben közel 20 százalékkal több mobiltelefont adott el, mint szeptemberben, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az LG készülékei az Egyesült Államokban és Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Az alaposan túlzsúfolt mobilpiacra a közelmúltban kicsit késve megérkező vállalat szerint várhatóan az elkövetkezendő hónapok eladási mutatói is rendkívül kedvezően fognak alakulni.

Az LG Electronics munkatársai elmondták, hogy a vállalat árbevétele nem 20, hanem csak körülbelül 10 százalékkal növekedett októberben, ami annak tudható be, hogy az ezen időszakban eladott készülékek átlagára csökkent. Az LG Electronics egyébként még sohasem adott el olyan sok mobiltelefont, mint októberben, amikor is egész pontosan 3,035 millió LG gyártmányú mobil talált gazdára világszerte. Összehasonlításképp 2002 októberében 1,601 millió, 2003 szeptemberében pedig mintegy 2,526 millió darab mobiltelefont adott el a vállalat.

Előrejelzések szerint az idei esztendőben mintegy 26 millió darab LG gyártmányú mobil készüléket adnak el világszerte, vagyis 63 százalékkal többet, mint 2002-ben. A világ jelenleg ötödik legnagyobb mobiltelefon gyártó cégeként jegyzett LG Electronics 2003 első kilenc hónapjában 18,5 millió mobiltelefont dobott piacra. Az LG Electronics egyébként a legfrissebb adatok szerint 5,8 százalékos mobilpiaci részesedéssel rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp