Connect with us

technokrata

Egyre népszerűbbek a nagy tudású Symbianos mobiltelefonok

Kütyük

Egyre népszerűbbek a nagy tudású Symbianos mobiltelefonok

A Symbian munkatársai bejelentették, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében világszerte mintegy négymillió olyan high-end kategóriás mobiltelefon talált gazdára, melyen a vállalat széles szolgáltatási körű operációs rendszere teljesít szolgálatot.

Összehasonlításképp, a tavalyi esztendő hasonló időszakában még csak negyedennyi, vagyis egymillió Symbian alapú mobiltelefon került forgalomba, vagyis elmondható, hogy a platform rendkívül dinamikusan tör előre a piacon.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a lényegében az összes nagyobb mobiltelefon gyártó cég által támogatott Symbian operációs rendszer a közeljövő egyik legnépszerűbb okostelefon platformja lesz. A Symbiannak egyébként koránt sincs egyszerű dolga, hiszen olyan konkurens fejlesztőcégek platformjaival kell felvennie a versenyt, mint például a Microsoft, vagy a PalmSource, és akkor még nem is beszéltünk a mobilpiacon ugyancsak feljővőben lévő nyílt forrású Linuxról.

David Levin, a Symbian vezérigazgatója elmondta, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében harmincegy különböző Symbian alapú mobiltelefont fejlesztettek a mobiltelefon gyártók, vagyis közel kétszer annyit, mint 2002 hasonló időszakában. Jelen pillanatban egyébként kilenc vállalatnál folynak különböző Symbian telefonos fejlesztések. Említésre méltó, hogy a Symbiant mostanság egyre több vád éri azzal kapcsolatban, hogy a legnagyobb mobilgyártónak, a finn Nokiának túlontúl nagy beleszólást enged a fejlesztéseibe.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle