Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét indul az elektronikustananyag-készítő verseny

Kütyük

Ismét indul az elektronikustananyag-készítő verseny

Ismét megrendezésre kerül a Coedu Tudásháló, az eddigi legsikeresebb elektronikustananyag-készítő verseny Magyarországon. A szervezők a határon túli magyar diákokat is várják a megmérettetésre, amelynek fődíjaként a győztes csapat minden tagja egy-egy MP3-as discman-t nyer.

2003. november 27-től lehet nevezni a Coedu Tudásháló versenyre. Az internetes erőpróbát idén az Oktopusz Alapítvány rendezi a Coedu Távoktatási Kft-vel közösen, amely a verseny rendelkezésre bocsátotta elektronikus távoktatási rendszerét. A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke. Médiatámogatók: Index.hu, Multinfo 2000 Kht., Modemidők (Petőfi Rádió), Magyar Televízió.

A szervezők 2003. december 12-ig várják a 12-19 éves diákokból és felnőtt segítőikből álló, 3-8 fős csapatok jelentkezését a verseny honlapján. A versenyen határon túli magyarok és hazánkban élő külföldiek is indulhatnak. A csapattagoknak nem kell ugyanabban az országban, vagy egyazon településen élniük, továbbá nem szükséges sem egy osztályba, sem ugyanabba illetve ugyanolyan típusú iskolába járniuk. A verseny kifejezetten támogatja a különböző országokban, településéken, illetve iskolákban tanuló, más-más technikai forrásokkal és hozzáférési lehetőségekkel dolgozó diákok Interneten keresztül megvalósuló együttműködését.

A versenyre a nevezés ingyenes. A versenyen a csapatok adott témakörökben elektronikus tananyagokat készítenek a Coedu tananyagszerkesztő szoftver illetve az Internet mint információforrás és kommunikációs csatorna segítségével. Ez alkalommal nyolc kategóriában lehet pályázni:

Olimpia
Európai integráció
Környezetvédelem
Informatika
Országismeret
Szabad művészetek
Idegen nyelvek
Egyéb

Egy csapat egy pályázattal indulhat a versenyen. A tananyagokat neves szakemberekből álló zsűri értékeli, amelynek tagjai: Szalay Sándor, az Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesületének vezetője, Dr. Kis-Tóth Lajos, az egri Eszterházy Károly Főiskola általános és fejlesztési rektorhelyettese, Szalayné Tahy Zsuzsa, a budapesti Szent István Gimnázium informatika, matematika, fizika szakos tanára, Dr. Forgó Sándor, az egri Eszterházy Károly Főiskola Oktatás- és Kommunikációtechnológia Tanszék tanára. A pályázatok elbírálásakor fontos szempont, hogy azoknak alkalmasnak kell lenniük iskolai oktatásban történő felhasználásra.

A verseny 2004 májusáig zajlik. A legmagasabb pontszámot elért tananyag kapja a fődíjat, amely egy-egy MP3-as discman a készítő csapat minden tagjának. Ezen felül kategória első díjak és különdíjak kerülnek kiosztásra. A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az Interneten keresztül.

Coedu Partnerprogram

A Coedu Távoktatási Kft. minden, a Coedu Tudásháló 2003-2004 versenyben érvényes pályázattal csapatot indító iskola számára 2 év időtartamra térítésmentesen biztosítja a Coedu Tudásháló elektronikus távoktatási rendszer korlátlan használatát.

A Coedu partnerprogram keretében az oktatási intézmények és diákjaik élőben megismerhetik egy e-learning keretrendszer működését, a tanárok napi munkájukba integrálhatják a rendszer működtetésével kapcsolatos feladatokat, hozzáférhetnek és munkájuk során alkalmazhatják a Coedu Tudásháló verseny keretében elkészült tananyagokat, próbatanítást végezhetnek és saját elektronikus tananyagokat készíthetnek. Mindezen tevékenységeket kizárólag non-profit felhasználásra vehetik igénybe.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés