Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét indul az elektronikustananyag-készítő verseny

Kütyük

Ismét indul az elektronikustananyag-készítő verseny

Ismét megrendezésre kerül a Coedu Tudásháló, az eddigi legsikeresebb elektronikustananyag-készítő verseny Magyarországon. A szervezők a határon túli magyar diákokat is várják a megmérettetésre, amelynek fődíjaként a győztes csapat minden tagja egy-egy MP3-as discman-t nyer.

2003. november 27-től lehet nevezni a Coedu Tudásháló versenyre. Az internetes erőpróbát idén az Oktopusz Alapítvány rendezi a Coedu Távoktatási Kft-vel közösen, amely a verseny rendelkezésre bocsátotta elektronikus távoktatási rendszerét. A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke. Médiatámogatók: Index.hu, Multinfo 2000 Kht., Modemidők (Petőfi Rádió), Magyar Televízió.

A szervezők 2003. december 12-ig várják a 12-19 éves diákokból és felnőtt segítőikből álló, 3-8 fős csapatok jelentkezését a verseny honlapján. A versenyen határon túli magyarok és hazánkban élő külföldiek is indulhatnak. A csapattagoknak nem kell ugyanabban az országban, vagy egyazon településen élniük, továbbá nem szükséges sem egy osztályba, sem ugyanabba illetve ugyanolyan típusú iskolába járniuk. A verseny kifejezetten támogatja a különböző országokban, településéken, illetve iskolákban tanuló, más-más technikai forrásokkal és hozzáférési lehetőségekkel dolgozó diákok Interneten keresztül megvalósuló együttműködését.

A versenyre a nevezés ingyenes. A versenyen a csapatok adott témakörökben elektronikus tananyagokat készítenek a Coedu tananyagszerkesztő szoftver illetve az Internet mint információforrás és kommunikációs csatorna segítségével. Ez alkalommal nyolc kategóriában lehet pályázni:

Olimpia
Európai integráció
Környezetvédelem
Informatika
Országismeret
Szabad művészetek
Idegen nyelvek
Egyéb

Egy csapat egy pályázattal indulhat a versenyen. A tananyagokat neves szakemberekből álló zsűri értékeli, amelynek tagjai: Szalay Sándor, az Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesületének vezetője, Dr. Kis-Tóth Lajos, az egri Eszterházy Károly Főiskola általános és fejlesztési rektorhelyettese, Szalayné Tahy Zsuzsa, a budapesti Szent István Gimnázium informatika, matematika, fizika szakos tanára, Dr. Forgó Sándor, az egri Eszterházy Károly Főiskola Oktatás- és Kommunikációtechnológia Tanszék tanára. A pályázatok elbírálásakor fontos szempont, hogy azoknak alkalmasnak kell lenniük iskolai oktatásban történő felhasználásra.

A verseny 2004 májusáig zajlik. A legmagasabb pontszámot elért tananyag kapja a fődíjat, amely egy-egy MP3-as discman a készítő csapat minden tagjának. Ezen felül kategória első díjak és különdíjak kerülnek kiosztásra. A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az Interneten keresztül.

Coedu Partnerprogram

A Coedu Távoktatási Kft. minden, a Coedu Tudásháló 2003-2004 versenyben érvényes pályázattal csapatot indító iskola számára 2 év időtartamra térítésmentesen biztosítja a Coedu Tudásháló elektronikus távoktatási rendszer korlátlan használatát.

A Coedu partnerprogram keretében az oktatási intézmények és diákjaik élőben megismerhetik egy e-learning keretrendszer működését, a tanárok napi munkájukba integrálhatják a rendszer működtetésével kapcsolatos feladatokat, hozzáférhetnek és munkájuk során alkalmazhatják a Coedu Tudásháló verseny keretében elkészült tananyagokat, próbatanítást végezhetnek és saját elektronikus tananyagokat készíthetnek. Mindezen tevékenységeket kizárólag non-profit felhasználásra vehetik igénybe.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés