Connect with us

Hirdetés

technokrata

EKG-val és GPS-szel felvértezett speciális mobiltelefon

Kütyük

EKG-val és GPS-szel felvértezett speciális mobiltelefon

A Vitaphone 2300-ról első hallásra talán azt lehet hinni, hogy az egyik mobil operátor legújabb terméke, azonban nem erról van szó, ugyanis a Vitaphone 2300 nem más, mint egy integrált EKG készülékkel felvértezett, tulajdonosa egészségére vigyázó mobiltelefon.

A németországi Mannheimben székelő Vitaphone cég legújabb modellje az első olyan mobiltelefon, melynek segítségével háromcsatornás EKG vizsgálatot lehet készíteni, és ami legalább ilyen fontos, a vizsgálat eredményeit automatikusan el lehet küldeni az orvosi rendelőkbe.

A Vitaphone munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az integrált EKG elektródái a mobiltelefon hátlapján kaptak helyet, a készülékkel pedig oly módon lehet EKG vizsgálatot folytatni, hogy a páciensek egyszerűen a csupasz mellkasukra helyezik a Vitaphone 2300-at. A vizsgálat végeztével a különleges mobiltelefon teljesen automatikusan elküldi a mért adatokat a Vitaphone Service Centerbe, ahol azok feldolgozásra kerülnek, végül pedig a szakorvosok vetik alá őket alapos elemzésnek.

Amennyiben a vizsgálati eredmények arra okot adnak, a Vitaphone munkatársai azonnal mentőt küldenek a gyengélkedő páciensekért. Ebben az esetben jut egyébként fontos szerephez a Vitaphone 2300 integrált GPS, vagyis globális helymeghatározó modulja, melynek segítségével a központban könnyedén megállapítható a Vitaphone 2300 tulajdonosok aktuális tartózkodási helye.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés