Connect with us

technokrata

Hivatalos Nokia közlemény robbanó akkumulátor ügyben

Kütyük

Hivatalos Nokia közlemény robbanó akkumulátor ügyben

A Test-Aankoop belga fogyasztói szervezet újabb vizsgálatokat végzett mobiltelefonok akkumulátorain, ezúttal kizárólag eredeti Nokia akkumulátorokat tesztelve. A vizsgálat eredményei egyértelműen alátámasztják, hogy a Nokia összes eredeti akkumulátora teljes mértékben védett a rövidzárlattal szemben, és használata biztonságos a fogyasztók számára.

A Test-Aankoop november 7-én kiadott jelentésében a mintában véletlenül nem eredeti, utángyártott akkumulátorok is szerepeltek.

˝Úgy véljük, hogy a Test-Aankoop eredeti Nokia akkumulátorokkal végzett tesztjének új eredményei minden kételyt eloszlatnak a Nokia termékek biztonságosságával kapcsolatban˝ – mondta Janne Jormalainen, a Nokia Mobile Phones Mobiltartozékok üzletágának alelnöke. ˝Az egész iparág számára problémát jelentő ügyet körülvevő médiaérdeklődés végre felhívta a figyelmet a nem eredeti akkumulátorokban rejlő potenciális veszélyre – és arra a harcra is, amelyet az iparág folytat a gyenge minőségű, nagy valószínűséggel nem biztonságos termékek piacról való eltűnése érdekében˝.

November 13-án, csütörtökön a Nokia határozott fellépést helyezett kilátásba a hamisított termékek gyártói és forgalmazói ellen. A hamisítás ellen helyi szinten már megtettük a szükséges lépéseket, amelyekkel kapcsolatban a programok hivatalos indulásakor adunk további tájékoztatást.

Mivel a nem eredeti akkumulátorok biztonsági kockázatot jelentenek a felhasználó számára, a Nokia kizárólag az eredeti Nokia akkumulátorok vásárlását és használatát javasolja. Ennek érdekében az alábbi lépéseket tehetjük: csak a Nokia telefon értékesítési csomagjában található eredeti akkumulátort használjuk, új akkumulátort kizárólag hivatalos Nokia forgalmazótól vásároljunk, és kerüljük el a megfelelő csomagolás nélküli illetve alacsony árú akkumulátorok vásárlását. A nem eredeti akkumulátorok felismerésének egyik módja annak ellenőrzése, hogy az alábbi szöveg olvasható-e a terméken:
– Tartalék akkumulátor a…
– NOK (a modell számával)
– NK (a modell számával)
– ˝Használható a…˝
– ˝Kompatibilis a …˝
– ˝A Nokia számára…˝

Mivel a felhasználók számára problémát jelenthet a hamisított akkumulátorok felismerése, a viszonteladók kulcsszerepet játszanak a hamisított akkumulátorok számának minimumra csökkentésében. A Nokia ezért továbbra is arra ösztönzi a viszonteladókat, hogy kizárólag biztonságos és jó minőségű akkumulátorokat kínáljanak ügyfeleik számára, a Nokia akkumulátorok vásárlását pedig csak a hivatalos csatornákon keresztül bonyolítsák le. A Nokia ezen túlmenően a gyenge minőségű és hamisított akkumulátorok felismerését segítő információs anyagokkal és tanácsadással áll a viszonteladók rendelkezésére.

A Nokia emellett továbbra is teljes együttműködéséről biztosítja a hatóságokat a Nokia termékekkel kompatibilis, de a szigorú biztonsági és minőségi előírásoknak nem megfelelő, hamisított termékeket vagy nem eredeti mobiltartozékokat árusító vagy forgalmazó vállalatok vagy személyek elleni jogi fellépés során. A közelmúltban több tízezer hamisított akkumulátort foglaltak le a Hollandiában, az Egyesült Királyságban és az EU más országaiban tartott razziák során. A razziák eredményeképpen a hatóságok a hamisított termékek gyártói és forgalmazói hálózatához vezető értékes nyomra bukkantak, így azonnal felléphettek az érintettek ellen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp