Connect with us

technokrata

A Nokia felveszi a harcot a veszélyes akkumulátorokkal szemben

Kütyük

A Nokia felveszi a harcot a veszélyes akkumulátorokkal szemben

Egy a finnországi Espooban megrendezett konferencián a Nokia körvonalazta azzal kapcsolatos terveit, hogy milyen módon kívánja felvenni a harcot a gyenge minőségű, veszélyes, hamisított mobiltelefon alkatrészek ellen.

A konferencián szó esett többek közt arról, hogy Belgiumban, az Egyesült Királyságban, valamint az Európai Unió más országaiban az elmúlt hetekben nagyszabású razziák során több tízezer hamisított mobiltelefon kiegészítőt foglaltak le a hatóságok. Az idei esztendőben eddig egyébként mintegy ötmillió hamis mobil terméket foglaltak le és semmisítettek meg az európai országokban.

Hangsúlyozni szeretném, hogy a Nokia mindig is fokozottan ügyelt a mobiltelefon tulajdonosok biztonságára – nyilatkozta Janne Jormalainen, a Nokia Mobile Phones Mobile Enhancements részlegének alelnöke, majd hozzátette, hogy a mobil előfizetőket sajnos nagyon sok esetben be lehet csapni rendkívül gyenge minőségű, adott esetben akár életveszélyes mobil alkatrészekkel, melyek elsősorban kedvező áruk révén csábítanak vásárlásra.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben-hónapokban világszerte több olyan eset is előfordult, hogy a rossz minőségű, utángyártott, vagy éppen hamisított akkumulátorok egyes Nokia gyártmányú mobiltelefonok felrobbanásához vezettek. A Nokia képviselői nem győzik hangsúlyozni, hogy eredeti Nokia akkumulátorok használatával az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülhetők. A piacvezető finn vállalat vezetői ígéretet tettek arra, hogy a hatóságok hathatós segítségével a világ minden régiójában fel kívánják venni a harcot a veszélyes mobil termékeket gyártó, illetve forgalmazó cégek ellen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp