Connect with us

technokrata

Nem árt az Internet-szolgáltatóknak az új hírközlési törvény

Kütyük

Nem árt az Internet-szolgáltatóknak az új hírközlési törvény

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szerint az ingyenes csatlakozást kínáló Internet-szolgáltatók számára nem jelent pozícióromlást az új elektronikus hírközlési törvény.

2004. januárjában lép majd hatályba az új elektronikus hírközlési törvény (EHT). Pataki Dániel, az IHM helyettes államtitkára csütörtökön azt közölte a médiával, hogy a törvény nem rontja az Internet-szolgáltatók helyzetét; például továbbra is lesz díjmegosztás. Pataki szerint csak az EHT változása miatt egyetlen ingyenes Internet-hozzáférést kínáló szolgáltatónak sem kell felfüggesztenie működését.

Az államtitkár fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy az Internet-elérés egyáltalán nem fog többe kerülni a jövő év elejétől, mint most. Pataki elmondta, hogy 2004 elején például két lépcsőben csökkennek az összekapcsolási díjak, melyek a modemes felhasználók számára jelentenek (a legtöbb esetben ugyan csak marginális) költségmegtakarítást.

Ezenfelül bejelentette azt is, hogy jövőre megszűnik a kábeltelevíziós szolgáltatással kapcsolatot egyhatodos korlátozás. Emiatt ugyanis jelenleg egy szolgáltató csak az ország lakosságának maximum egyhatodát érheti el (meggátolandó a monopólium kialakulását) – jövőre ennek mértéke azonban várhatóan egyharmadra változik. Középtávon pedig az a terv, hogy egyáltalán ne legyen ilyen korlát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp