Connect with us

technokrata

Kereskedelmi EDGE szolgáltatás elsőként a Westeltől

Kütyük

Kereskedelmi EDGE szolgáltatás elsőként a Westeltől

A Westel Budapest legforgalmasabb területein elsőként az országban elindítja kereskedelmi EDGE szolgáltatását, és az év végére a fővárosban 130 állomáson kapcsolja be a legújabb, a jelenlegi GPRS adatátvitelnél gyakorlatban akár háromszor gyorsabb letöltési sebességet kínáló megoldást.

A Westel a sikeres hálózati teszteket követően a közeli napokban – az EDGE képes készülékek megérkezését követően – Budapest legforgalmasabb területein elindítja az első magyarországi kereskedelmi EDGE szolgáltatást. A szolgáltatás elindításához szükséges infrastruktúra elemeit az Ericsson szállította. A legújabb, a valós használat során akár 118 kbps adatátviteli sebességet biztosító újdonság – amelynek üzembe helyezése a Westel hálózatán folyamatosan zajlik – az év végéig a főváros területén 130 állomással áll majd az előfizetők rendelkezésére. A Westel ügyfelei megfelelő mobiltelefon birtokában az EDGE szolgáltatást – bevezető áron – külön díj nélkül, a GPRS tarifákkal azonos számlázás mellett vehetik igénybe, így a jelenlegi akciós GPRS díjszabással, többszörös sebességgel internetezhetnek, levelezhetnek. Az EDGE segítségével az on-line zenehallgatás mellett akár nagyobb terjedelmű videófájlok és MP3 zeneszámok is megfelelő gyorsasággal tölthetők le a számítógépre.

A WAP böngészés komfortosabbá tételére a Westel egyidejűleg a WAP 2.0 verziót is elérhetővé teszi ügyfeleinek. A WAP 2.0 révén a mobil portálon megjelenhetnek a kijelző méretéhez, sajátosságaihoz rugalmasan igazodó, két dimenziós elrendezésű tartalmak: táblázatok, ikonok, a szövegbe illesztett illusztrációk.

A szolgáltatás bevezetésével a Westel egyértelművé tette, bármilyen technológiai újdonság gyors bevezetésére kész és képes, még akkor is, ha azt csak átmeneti időszakként értékeli, és a sokoldalúbb, teljes körű multimédiás mobilhasználat – pl. a Westelnél nemrég Magyarországon elsőként bemutatott videótelefonálás – jövőjét egyértelműen a harmadik generációs, UMTS hálózatok elterjedésében látja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle