Connect with us

Hirdetés

technokrata

Figyelmeztető hanggal kell ellátni a kamerás mobilokat

Kütyük

Figyelmeztető hanggal kell ellátni a kamerás mobilokat

A Samsung Electronics-nek és a többi dél-koreai mobiltelefon gyártónak jól hallható figyelmeztető hangjelzéssel kell ellátniuk integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobil készülékeiket, hogy ily módon gátat lehessen vetni az illegális lesifotózásnak.

A világ legdinamikusabban fejlődő internetes mobiltelefon piacaként jegyzett Dél-Korea arra kötelezi az országban székelő mobilgyártókat, hogy kamerás mobiljaik minden egyes fénykép, illetve videofelvétel készítésekor legalább 65 decibeles figyelmeztető hangjelzést adjanak ki magukból, ugyanis a hatóságok szerint ily módon felhívható az emberek figyelme arra, hogy adott pillanatban kéretlenül fotóalannyá változnak.

Szakértők szerint az ázsiai országokban mostanság egyre komolyabb gondot okoznak a kamerás mobilok, ugyanis ezen készülékek segítségével sokszor úgynevezett digitális bolti lopásokat hajtanak végre, vagyis lefényképeznek újság-, illetve könyvoldalakat, ezenkívül pedig sok esetben illegális módon kandikameraként használják ezen készülékeket. Ráadásul mivel ezen telefonok szinte mindegyike rendelkezik valamilyen internetes kapcsolattal, a törvénybe ütköző módon elkészített fényképek pillanatok alatt felkerülhetnek a világhálóra.

A kamerás mobilok ázsiai népszerűségéről sok mindent elárul, hogy a legnagyobb japán mobil operátorként jegyzett NTT DoCoMo idén áprilisig több mint 10 millió ilyen készüléket hozott forgalomba, és nemrégiben a Vodafone Japan kamerás mobillal rendelkező előfizetőinek száma is meghaladta a 10 milliót. Az IDC piackutató cég előrejelzései szerint jövőre globálisan mintegy 64 százalékkal több kamerás mobiltelefont hoznak majd forgalomba mint idén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés