Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetezés a közterületeken – kevesebb korláttal

Kütyük

Internetezés a közterületeken – kevesebb korláttal

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerint az intelligens chipkártyák révén lecsökkenhetnek az internetezés korlátai az eMagyarország pontokon.

Ismeretes, hogy a közterületi eMagyarország pontokról jelenleg csak előre meghatározott webhelyeket lehet elérni, melyet részben azért alakítottak ki így, mert az egyes felhasználók a terminál(ok) előtt töltött ideje nincsen korlátozva. Extrém helyzetben például az is előfordulhat(na), hogy valaki órákig használja terminált, elérhetetlenné téve a többi járókelőnek az eszközhöz való hozzáférést.

Kovács Kálmán a Városházán jelentette be, hogy célul tűzték ki: az eMagyarország pontokon az internetezők minél kevesebb korlátba ütközzenek. Ennek megvalósításában nagy szerepet játszhat a chipkártya megjelenése, melyet a terminálba behelyezve lehetőség nyílik az ingyenes Internet-hozzáférés használatára; szinte bármilyen tartalom elérésére. A rendszer azonban úgy lenne kialakítva, hogy bizonyos idő eltelte után megszüntesse a kapcsolatot, ezzel téve lehetővé, hogy mások is hozzáférhessenek a terminálhoz, közölte a miniszter.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés