Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia dominálja a dinamikusan fejlődő Symbianos mobilpiacot

Kütyük

A Nokia dominálja a dinamikusan fejlődő Symbianos mobilpiacot

Az ARCchart piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy, míg 2003-ban 10 millió, addig 2008-ban már nem kevesebb mint 106 millió, Symbian operációs rendszerrel ellátott mobiltelefon fog gazdára találni világszerte.

Az ARCchart szerint a Symbianra épülő okostelefonok közeljövőbeli sikerében a Nokia játsza majd a legfontosabb szerepet, mind saját fejlesztésű készülékei, mind pedig felhasználói interfész licenszelési programja révén.

Matt Lewis, az ARCchart egyik vezető elemzője felhívja a figyelmet arra, hogy a Symbian operációs rendszerre építkezve a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek saját felhasználói felületeket fejleszthetnek ki, illetve lehetőségük nyílik ilyen interfészek licenszelésére is. Konkrét példát tekintve, a gyártóknak lehetőségük van a Nokia Series 60-as Symbian felhasználói interfészének licenszelésére, ily módon pedig jelentősen csökkenthetik az új okostelefon modellek kifejlesztésére fordított időt és költségeket.

Adrian Drury, az ARCchart egyik elemzője szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy a Nokia Series 60 platformja egyre nagyobb népszerűségnek örvend az iparban, és hasonló sikerre számíthat az új Series 90 platform is. A piackutató cég szerint a Nokia az idei esztendőben mintegy 71 százalékos részesedéssel rendelkezik a Symbian operációs rendszerű telefonok piacán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés