Connect with us

technokrata

Szépen növekednek az online karácsonyi eladási mutatók

Kütyük

Szépen növekednek az online karácsonyi eladási mutatók

Eddig sosem látott magasságokba emelkedhetnek idén a karácsonyi bevásárlási láz által gerjesztett év végi online eladások.

A Jupiter Research által kiadott kutatási eredmények szerint az Egyesült Államokban a karácsonyi szezon gerjesztette online áruértékesítés várhatóan 17 milliárdod dolláros üzlet lesz; ezzel közel 21 százalékos ugrást produkálva a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az Egyesült Államokban élő, rendszeresen internetező emberek megközelítőleg 40 százaléka részben vagy teljes egészében az Internet segítségével fogja intézni ezirányú bevásárlásait, jósolja a Jupiter. Ez, a tavalyi hasonló időszakhoz képest 18 százalékos növekedést jelent.

Továbbra is a bevásárlási listák élén állnak a könyvek és a ruhaneműk, de a hagyományosan kedvencnek mondható zenei CD-k háttérbe szorultak a játékáruk miatt. Más változások is tapasztalhatók az online vásárlók körében, amik jótékony hatással vannak az internetes értékesítésekre. Egyrészt a folyamatosan növekvő vevői létszám, másrészt a vásárlók a pénzköltés ezen módja iránt tanúsított bizalmának növekedése egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a kereskedők derűsen tekintsenek erre az időszakra. A felmérés szerint míg tavaly a vásárlók 47 százaléka vélekedett úgy, hogy a hitelkártyás vásárlás nagy visszaélésekre adhat okot, idén már csak 36 százalékuk gondolta ezt ugyanígy. Kiderült az is, hogy a válaszolók fele azért részesíti előnyben az internetes vásárlást, mert szerintük így könnyebb megtalálni azokat a termékeket, amiket egyébként úgy kellene ˝összevadászni˝ karácsony előtt.

Fontos befolyásoló tényező a megvásárolt ajándékok kiszállításának módja is, vélekedett Patti Freeman Evans, a Jupiter Research egyik elemzője. Szerinte ugyanis azok a kereskedők, akik korrektül állnak hozzá még az utolsó órákban beesett rendelések teljesítéséhez is, olyan vásárlók lojalitását nyerhetik meg maguk számára, akik legközelebb is náluk fogják elkölteni a pénzüket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle