Connect with us

technokrata

Google: internetes keresés, böngésző nélkül!

Kütyük

Google: internetes keresés, böngésző nélkül!

A Google új szoftverét teszteli, mely lehetővé teszi az internetes keresést a desktopról anélkül, hogy böngészőprogramot kellene indítanunk.

Google Deskbar – a letölthető szoftver az internetes keresővállalat legújabb terméke. Alkalmazásával Windows operációs rendszer alatt lehetővé válik internetes keresések futtatása desktopról, anélkül, hogy ahhoz böngészőt kellene indítani. Mindezt annak segítségével éri el a szoftver, hogy a keresőmezőt a taskbarba integrálja.

A szabadon használható eszköz révén akár szövegszerkesztés közben vagy az e-mailkliens használata alatt is lehet úgy keresni, hogy nem kell browserablakra kattintani. A Deskbar ezáltal – a Google Toolbarhoz hasonlóan – megkönnyíti a webes keresést; a kutatás eredményeit pedig nem egy külön böngészőoldalon jeleníti meg, hanem egy kicsiny ablakban a képernyő jobb alsó sarkában.

˝A Google Deskbar egy olyan keresőeszköz a PC-s világnak, mely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a Google-lal még gyorsabban kereshessenek információk után, ráadásul mindezt egy merőben új módon tehessék meg.˝ – nyilatkozta John Piscitello, a Google Deskbar és Toolbar szoftvereinek termékmenedzsere – ˝Bármilyen desktopos alkalmazás mellett képes működni Windows alatt, bármikor.˝

Ezzel a Google ismét egy merészet lépett, ami annak tekintetében különösen igaz, hogy a Microsoft a következő generációs operációs rendszerében, a Longhornban szintén új keresési technológiák jelennek majd meg. Ezen bejelentésből is látszik, hogy az egykor a stanfordi egyetemen tanuló két diák, a Google alapítói nem kívánnak behódolni Redmondnak (pedig a szoftverfejlesztő gigász már nyíltan is ajánlatott tett a cég felvásárlására).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle